Toegankelijkheid Groenhovenbad

Het Groenhovenbad is voor nagenoeg iedereen toegankelijk. Zo ook voor mindervaliden en/of rolstoelgebruikers. Op de grote parkeerplaats voor het Groenhovenbad zijn verschillende invalide parkeerplaatsen. Daarnaast zijn er nog twee invalide parkeerplekken op het terrein van het Groenhovenbad, deze bevinden zich pal voor de ingang. Naast de stenen trap (rechts) is er een automatische deur. Wanneer je aanbelt, doet de receptie van het zwembad deze open. Eenmaal binnen sta je direct voor onze lift, ook deze heeft een automatische deur.

Faciliteiten in het zwembad

Ook in het zwembad zelf zijn er mindervalide faciliteiten. In de hal, tegenover de horeca, bevindt zich het mindervalide toilet. Het tweede mindervalide toilet is naast de douches van de Trefkuil. Deze staat natuurlijk aangegeven op de bewegwijzering. Tot slot zijn er aangepaste kleedkamers beschikbaar (kleedkamer 7 & 8). Bij de Trefkuil is een lift aanwezig die rolstolgebruikers het water in kunnen helpen. Wil je komen zwemmen met meerdere (fysiek) beperkte mensen tegelijkertijd? Dat kan, maar dit horen wij graag van te voren. Zo kunnen wij hier op voorhand rekening mee houden. Je kunt dit doorgeven door te bellen naar de receptie van het Groenhovenbad: 0182 – 694 969.

Goudse GAB
Goudse GAB

Op dit moment zijn we in gesprek met het GAB (Goudse Adviesraad voor mensen met een Beperking) om ook de laatste letterlijke en figuurlijke drempels te slechten, zodat het zwembad voor echt iedereen toegankelijk is. Mocht u hier vragen over hebben, of ook graag mee willen denken, dan horen we het graag.