SPORT•GOUDA realiseert nieuw veld SV DONK en creëert duurzamere en veilige sportomgeving

In het meerjarenonderhoudsplan is vastgelegd dat SPORT•GOUDA in opdracht van de gemeente Gouda groot onderhoud pleegt aan sportaccommodaties. De afgelopen periode is er gewerkt aan de renovatie van veld 1 bij voetbalvereniging SV Donk. SPORT•GOUDA zorgt er met deze renovatie voor dat SV Donk is voorzien van een uitstekend nieuw voetbalveld, waarbij zowel de sporttechnische eigenschappen verbeterd zijn en waarbij er ook een stap is gezet in duurzaamheid.

Duurzaam instrooimateriaal

Het hoofdveld van de Goudse voetbalvereniging, gelegen in het Sportpark Donk, werd deze zomer in opdracht van de gemeente Gouda gerenoveerd door SPORT•GOUDA. De projectuitvoering was in handen van Antea Realisatie B.V. en is begeleid door Henk Breunissen. Bij de renovatie speelde een duurzame werkwijze een grote rol. De oude kunstgrasmat met zand en rubber instrooimateriaal is afgevoerd naar een erkend recyclingbedrijf, waar alle materialen worden gescheiden en ingezet voor hergebruik. Vervolgens is de nieuwe kunstgrasmat bij SV Donk aangebracht waarbij hergebruikt instrooizand is toegepast als stabilisatie laag. Hierbovenop is een mix van kurk en gemalen olijvenpitten aangebracht. Door te kiezen voor deze natuurlijke instrooimaterialen wordt de verspreiding van plastics in het milieu voorkomen. Daarnaast creëert het een duurzamere en veilige sportomgeving.


Michiel Bunnik, Wethouder Sport gemeente Gouda: “Heel goed om te zien dat verduurzaming en sport op deze manier samenkomen. In ons bestuursakkoord ‘Geef Gouda Door’ hebben we afgesproken om te zorgen voor goede sportfaciliteiten en te investeren in onderhoud. Dit is daar een perfect voorbeeld van.”

 

Schokabsorptie

De ondergrond van het nieuwe veld is voorzien van zogenoemde shockpads die zorgen voor een perfecte schokabsorptie. De shockpads zijn milieuvriendelijk, duurzaam en kenmerken zich door uitstekende drainage, hoge stabiliteit en langdurige slijtvastheid. De combinatie van materialen draagt bij aan de verbetering van de sporttechnische eigenschappen van het veld  en zorgt ervoor dat de sporters een verbeterde demping ervaren. Onlangs is het veld gekeurd en opgeleverd. Inmiddels mogen de spelers van SV Donk, een vereniging die al bestaat sinds 29 oktober 1920, er alweer een balletje op trappen.

 

Renovatie SV Donk in beeld!

Benieuwd hoe zo'n renovatieproject in zijn werk gaat?

Collega's Mario Netten, Teamleider Beheer & Onderhoud en Henk Breunissen, Projectleider van SPORT•GOUDA, leggen in dit filmpje uit wat er allemaal bij het onderhouden van sportaccommodaties komt kijken.