Wall of Fame aangevuld met nieuwe sport toppers!

Wethouder Michiel Bunnik heeft op zaterdagavond 2 maart samen met kinderwethouder Noah de vernieuwde Wall of Fame in Sportcentrum de Mammoet onthuld. Tijdens een feestelijke bijeenkomst, in aanwezigheid van de sporters, coaches, trainers en familie, werden de nieuwe naambordjes gepresenteerd. Gemeente Gouda en SPORT•GOUDA hebben de traditie om Goudse topsporters die een landelijke, Europese of wereldtitel binnenhalen en de Goudse Sportpenning hebben ontvangen in het zonnetje te zetten.

Wall of Fame

Op de onthulde Wall of Fame zijn nieuwe sporters te bewonderen. Al deze sporters hebben de afgelopen twee jaar een Goudse Sportpenning ontvangen omdat zij een bijzondere prestatie op sportief gebied hebben geleverd. Zij krijgen daarmee een vermelding op de welbekende Wall of Fame in Sportcentrum de Mammoet in Gouda. 

 

Foto's: ©astriddenhaan, Gemeente Gouda - Wethouder Sport Michiel Bunnik en Kinderwethouder Sport Noah onthullen de nieuwe bordjes op de Wall of Fame.

  • Ruby Vogelzang - Wereldkampioen fighting system Jiu Jitsu  22-08-2023
  • Ruben Raghunath - Europees kampioen fighting system Jiu Jitsu 03-04-2022
  • Max Schulenklopper - Europees kampioen fighting system Jiu Jitsu 03-04-2022
  • Bouncers Basketball M20 - Nederlands kampioen Basketball 05-06-2022
  • Lianne van Loon - Europees kampioen Marathon Inlineskaten 11-9-2022
  • Maartje Keuning - Wereldkampioen Waterpolo 28-7-2023
  • Brigitte Sleeking - Wereldkampioen Waterpolo 28-7-2023
  • Sabrina van der Sloot - Wereldkampioen Waterpolo 28-7-2023
  • Marit van der Weijden - Wereldkampioen Waterpolo 28-7-2023

Waterpolo

Deze waterpolo dames werden op 28 juli 2023 wereldkampioen waterpolo tijdens het wereldkampioenschap, waarvoor zij de Goudse Sportpenning kregen uitgereikt en als klap op de vuurpijl een ticket naar de Olympische Spelen Parijs 2024! 

Marit van der Weijden en Sabrina van der Sloot zijn allebei geboren in Gouda en echte kinderen uit ‘eigen kweek’ van GZC DONK. Maartje Keuning en Brigitte Sleeking zijn niet Gouds van origine, maar hebben gedurende een periode gespeeld en getraind bij de Goudse club. Alle vier hebben zij inmiddels een prachtige nationale en internationale carrière op hun naam staan, waarbij de laatste prestatie die zij op hun naam kunnen zetten het winnen van het Europees kampioenschap in januari 2024 is.

Foto: ©astriddenhaan - Waterpolocoach Helga Vermeulen (links) en de moeder van Brigitte Sleeking nemen namens de waterpolodames de mooie woorden van Wethouder Michiel Bunnik in ontvangst.

Basketball

In alfabetische volgorde: Wessel Alderden, Jolle Brussel, Latif Diouf, Massal Diouf, Seal Diouf, Lukas Dullemond, Maurits de Jong, Joost van der Linden, Tobias van Steenis, Jens Verburgh, Tim van de Voorn, Jayvy Zwijnenburg en Tycho Zwijnenburg. Op 5 juni 2022 werden deze spelers met team M20 (heren onder 20 jaar) van Bouncers Basketball, Nederlands kampioen Basketball. 

Dat de ploeg talentvol was bleek al tijdens het kampioensseizoen, maar ook nu nog. Er zijn maar liefst 3 spelers van dit team naar Amerika vertrokken en een speler is naar de Eredivisie. De spelers die bij Bouncers gebleven zijn draaien, op relatief jonge leeftijd, succesvol met het eerste Heren team op tweededivisieniveau in de landelijke competitie mee.

Foto: ©astriddenhaan - de basketballspelers van de M20 met hun coach en trainer, op de foto voor de Wall of Fame met Wethouder Michiel Bunnik. 

Jiu Jitsu

Deze 3 jonge Goudse sporters, alle drie trainend bij Den Edel Gouda Nederland, hebben afgelopen periode een belangrijke titel behaald binnen de sport Jiu Jitsu.

Ruby Vogelzang (19), was in de leeftijdscategorie U18 (onder 18 jaar) jaar al eens Wereldkampioen. In 2022 werd ze tot Europees kampioen U21 gekroond en op 22 augustus 2023 pakte ze ook de wereldtitel. In november vorig jaar maakte Ruby, huidig nummer 1 op de wereldranglijst U21, haar debuut bij het EK volwassenen. Ze staat inmiddels ook al 13e op de Europese ranglijst bij de dames -52kg.

De 19-jarige Gouwenaar Ruben Raghunath wist in de leeftijdscategorie U18 jaar de Europese- én wereldtitel in de wacht te slepen. Op 3 april 2022 werd hij wederom Europees kampioen bij de junioren U21 jaar en veroverde hij brons tijdens het WK. In augustus 2023 veroverde Ruben, als debutant, knap zilver bij het EK voor volwassenen, waarmee hij nu al de 5e positie op de Europese ranglijs bij de heren -85kg bekleedt.

De 20-jarige Gouwenaar Max Schulenklopper was bij de WK junioren U21 jaar al twee 
maal goed voor brons. In op 3 april 2022 werd hij Europees kampioen U21. Zijn juniorenperiode U21 werd eind 2023 afgesloten als nummer 1 op de wereldranglijst. Bij zijn debuut op het EK voor volwassenen werd hij 9e en bezet hij al direct de 8e positie op de Europese ranglijst bij de heren -94kg.

Foto: ©astriddenhaan - Ruby Vogelzang en Ruben Raghunath poseren met de Wethouder en de Kinderwethouder.

Marathon Inlineskaten

Lianne van Loon heeft op 11 september 2022 goud behaald op de Europese kampioenschappen inlineskaten op het onderdeel marathon van 42 km. Na deze mooie zege waarvoor Lianne de Goudse Sportpenning ontving heeft ze niet stilgezeten. Afgelopen jaar behaalde ze diverse titels en topnoteringen bij de Nederlandse en wereldkampioenschappen inlineskaten. Daarnaast neemt zij ook deel aan marathon schaatsen op (natuur)ijs waarbij ze afgelopen winter diverse podiumplekken behaalde. Lianne is nog steeds lid van SC Gouda, maar traint momenteel in Heerenveen bij de Nederlandse selectie.

Foto: Lianne van Loon kon helaas niet bij de onthulling aanwezig zijn.

 

Voor uitgebreidere informatie over de sporters kun je contact opnemen met de afdeling communicatie van SPORT•GOUDA via communicatie@sportpuntgouda.nl