Zwem-ABC

Nederland is een waterland. Hierdoor komen kinderen al op jonge leeftijd in contact met water. Er wordt gezwommen in zwembaden of ze recreëren aan, op en in het water. Tijdens de lessen leren kinderen de eigenschappen van het water kennen. Dat gebeurt door allerlei spellen te doen waarbij ze lopen, vallen, zich onder water oriënteren, drijven, naar de kant komen en eruit klimmen. Als kinderen het drijven goed beheersen starten ze met het voortbewegen door het leren van zwemslagen. SPORT•GOUDA geeft op verantwoorde wijze les met gediplomeerde zwemonderwijzers. Daarnaast wordt er bij iedere groep gebruik gemaakt van zwemstuurkaarten.

Schrijf je in 

Lesoverzicht
Lesoverzicht

In het zwemlesoverzicht is de planning weergegeven voor de komende zwemles periode. Ieder halfjaar verschijnt er een nieuw overzicht. Hierop is te zien hoe de lessen vallen.

Bekijk hier het lesoverzicht

Diploma eisen
Diploma eisen

Benieuwd aan welke eisen jouw kind moet voldoen om af te mogen zwemmen voor diploma A, B of C? Lees de verschillende eisen voor diploma A, B en C. 

Bekijk hier de diploma eisen

Zwemlestijden

Klik onderstaande op zwemles niveau om het specifieke rooster te bekijken.

Rooster zwemles A
Rooster zwemles A
Rooster zwemles B
Rooster zwemles B
Rooster zwemles C
Rooster zwemles C

Andere mogelijkheden

Zwemles 'Door ouder aan kind'
Zwemles 'Door ouder aan kind'

Iedere zondagochtend kun je met jouw kind(eren) oefenen voor zwemdiploma A, B of C. Hierbij kun je gebruik maken van de zwemstuurkaarten en staan onze zweminstructeurs voor je klaar om je advies te geven!

Meer informatie
Zwemles kleine groepjes
Zwemles kleine groepjes

Bij de doelgroep 'kleine groepjes' krijgt jouw kind zwemles in een groepje van maximaal 6 kinderen per zweminstructeur. Op deze manier kunnen we jouw kind meer persoonlijke aandacht geven!

Meer informatie
Schoolzwemmen
Schoolzwemmen

Het Groenhovenbad biedt scholen de mogelijkheid tot schoolzwemmen onder begeleiding van onze gediplomeerde zwemonderwijzers.  Wil je als leerkracht of schooldirectie meer informatie? Neem dan contact op !

Meer informatie
Volwassenen zwemles
Volwassenen zwemles

Ook voor volwassenen is het nooit te laat om te leren zwemmen! Daarom hebben wij speciale groepen voor volwassenen waarbij je volgens dezelfde eisen, op een plezierige manier kan leren zwemmen!

Meer informatie

Financiële ondersteuning zwemlessen
Financiële ondersteuning zwemlessen

Wist je dat het ook mogelijk is om gebruik te maken van de Rotterdampas (kindpas) voor zwemles bij drie Goudse sportorganisaties? Met de tegoedbonnen die gekoppeld zijn aan de kindpas kun je de zwemlessen betalen.

Meer informatie

Coördinatoren zwemles

Heb je een vraag over de zwemles? Neem dan contact op met onze coördinatoren via zwemles@sportpuntgouda.nl.

Larissa
Larissa
Freek
Freek
Jacqueline
Jacqueline