Spetterend aanbod

SPORT•GOUDA beheert het Groenhovenbad. Een vrij nieuw zwembad welke in het voorjaar van 2013 in gebruik is genomen. Het Groenhovenbad beschikt over drie binnenzwembaden en één buitenbad. De drie baden zijn van elkaar gescheiden en hebben allemaal een ander doel.

 

Kom eens kennismaken en duik in ons spetterende activiteitenaanbod!

Wedstrijdbad de Tobbe

De Tobbe is het zogenoemde wedstrijdbad (27 graden). Het is het grootste bassin van het Groenhovenbad en is 33 x 25 meter. Het bad is 2 meter diep. Dit bad is optimaal voor sportieve inspanningen. SPORT•GOUDA organiseert hier onder andere zwemlessen en diplomazwemmen. We faciliteren top- en breedtesport en bieden ruimte aan sportieve banenzwemmers tijdens de recreatieve uren. Dankzij een beweegbaar ponton (brug) kunnen we het bad flexibel inrichten voor alle verschillende activiteiten en doelgroepen.

Recreatiebad het Spaardersbad

Het Spaardersbad (28 graden) is een multifunctioneel recreatiebad. Het bassin is 25 x 15 meter. Doordat het bad een verstelbare bodem heeft, is de diepte zelf te bepalen. Dit maakt het bad ideaal voor recreatiezwemmen en onze doelgroeplessen.

Doelgroepenbad de Trefkuil

Het doelgroepenbad/instructiebad noemen we de Trefkuil. Dit bad is van kleiner formaat, namelijk 16x10 meter, maar is wel heerlijk warm (30 graden). Het bad beschikt over een geheel beweegbare bodem en heeft een invalidelift. Het bassin wordt ingezet bij zwemlessen, doelgroeplessen, mindervalidenzwemmen en het warm water zwemmen.

Buitenbad

Tot slot heeft het Groenhovenbad een buitengedeelte. Er is een buitenbad (25x10 meter) met stroomversnelling, waterelementen, een bubbelbank en een glijbaan. Speciaal voor de kleintjes zijn er twee peuterbaden met glijbanen en kleinere waterelementen.

 

Het buitenbad is omgeven met een recreatie- en ligweide. Hier staan speeltoestellen, picknicktafels en er is een pannaveld om te voetballen. Het buitenbad is ieder jaar geopend in de maanden april tot september.

Horeca Groenhovenbad

Het Groenhovenbad beschikt over een horecagelegenheid. De ideale plek om tijdens de zwemlessen van je kind(eren) lekker bij te komen met een hapje of een drankje. De horecagelegenheid kan opgesplitst worden in vier ruimten voor bijvoorbeeld vergaderingen. De horeca biedt ook gelegenheid tot het vieren van kinderfeestjes. Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Gezonde sportkantine

SPORT•GOUDA heeft in april 2018 de aftrap gegeven voor een gezonde sportkantine volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. De kantine in het Groenhovenbad is de eerste sportkantine in Gouda die een zilveren certificaat heeft ontvangen. Aafke van Leeuwen (regisseur Gouda Goed Bezig): “Om ons heen zien we dat er steeds meer aandacht is voor gezonder eten en drinken. Bij de gezonde sportkantine draait het erom dat er een gezonde keuze wordt aangeboden. Daarnaast wordt de gezonde keuze op een aantrekkelijke manier gepresenteerd. Dit maakt het makkelijker voor de bezoeker om voor ‘goed bezig’ te kiezen.” Het zwembad werkt aan een gezonder productenaanbod en een gezonde uitstraling volgens de richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Als zwembad promoten wij gezond. Wij bekijken ieder jaar ons gezonde productenaanbod in de kantine. Dit doen wij samen met de Kantinescan van het Voedingscentrum, om zo het goede voorbeeld te geven aan onze bezoekers.

Sfeerimpressies

Verhuurmogelijkheden

Trefkuil
Spaardersbad
Tobbe
Multifunctionele zaal

Prijzen (per 1 januari 2023)

Doelgroepenbad de Trefkuil
Afmeting: 16 x 10 meter
Bijzonderheden: instructiebad, beweegbare bodem
€ 52,10 p/u
Spaardersbad
Afmeting: 25 x 15 meter
Bijzonderheden: deel beweegbare bodem, vast deel 2,70 meter diep, duikkuil 3,50 meter diep
€ 89,65 p/u
Tobbe (heel)
Afmeting: 33 x 25 meter
Bijzonderheden: wedstrijdbad, 2 meter diep
€ 198,- p/u
Tobbe (half)
Afmeting: 15 x 25 meter
Bijzonderheden: 2 meter diep
€ 99,10 p/u
Multifunctionele zaal
Afmeting: diverse afmetingen
Op aanvraag