Sportcampus Gouda

Sportcampus Gouda

Bewegen is gezond voor iedereen. Sommige kinderen zijn lid van een sportvereniging, maar veel kinderen zijn nog geen lid. Zij weten vaak nog niet welke sport zij willen beoefenen of de kosten hiervoor zijn te hoog. In Gouda zijn slechts 19,3% van de kinderen tussen de 0-10 jaar lid van een vereniging. Daarnaast bewegen kinderen sinds Corona ook minder dan voorheen. Door de Sportcampus Gouda komen kinderen op een laagdrempelige manier in contact met verschillende sporten.

 

Door de samenwerking tussen de Brede School Gouda en SPORT•GOUDA is er naast de reeds bestaande onderschoolse Sportkennismakingslessen een nieuw project opgericht, namelijk de Sportcampus Gouda. Met de Sportcampus Gouda kunnen kinderen voor een laag bedrag van €0,50 per les, 7 tot 11 weken (van schoolvakantie tot schoolvakantie) sporten. Hierdoor hebben ze elke week een vast beweegmoment op een vaste locatie. In deze weken is er elke week een andere Goudse vereniging aanwezig om zijn sport aan te bieden. Hierdoor komen de kinderen met veel diverse sporten in aanraking gedurende het traject. Indien een kind enthousiast is geworden om een bepaalde sport nog beter te leren kennen, dan is er de mogelijkheid om een proeftraining op de vereniging te volgen.

 

De Sportcampus Gouda sluit goed aan bij de ambitie uit Gouds Sportakkoord. Daarin is de ambitie beschreven om jongeren uit te dagen om te blijven sporten. Door de kinderen een breed scala aan diverse sporten aan te bieden, worden er meer mogelijkheden ontdekt waardoor zij ook op latere leeftijd blijven sporten.

Overige informatie Sportcampus Gouda:

“Ben jij gek op sporten en bewegen. Of wil je lid worden van een sport maar weet je niet zo goed welke? Geef je dan op voor Sportcampus Gouda!”

 

Datum:             Elke dinsdag (m.u.v. de schoolvakanties)
Tijd:                   16:00 – 17:00 uur
Doelgroep:      Groep 3 t/m 8
Locatie:             Sporthal De Zebra, Goverwellesingel 10, 2807 DZ Gouda. En op de sportvelden van sportcomplex “Uiterwaard”
Aanmelden:     Via de website van De Brede School www.bsgouda.nl

Sportcampus Gouda MINI

Na het eerste succesvolle jaar met de reguliere Sportcampus Gouda breiden we in dit schooljaar uit! 

 

Na de herfstvakantie is de Sportcampus Gouda MINI voor kinderen uit groep 2 en 3 gestart.
De Goudse Sportcampus MINI is een vervolg op de onder schoolse en na schoolse sportkennismakingslessen. In dit concept maken de kinderen kennis met diverse sporten die aangeboden worden door verenigingen. Elke woensdag (m.u.v. schoolvakanties) van 13:30 – 14:30 uur wordt er een vereniging uitgenodigd om zijn/haar sport aan te bieden in de vorm van een leuke training.

 

De Sportcampus Gouda MINI zal elke periode in een andere gymzaal in Gouda plaatsvinden. Hierdoor is de Sportcampus Gouda MINI altijd in de buurt van de kinderen in Gouda.

 

De eerste sport dat aan bod kwam was dansen. De komende weken staan onder andere: taekwondo, tennis, volleybal en badminton op het programma. 

 

Wil jij ook een keer meedoen aan de Sportcampus Gouda MINI?

Houd dan de website en social media kanalen van de De Brede School Gouda en SPORT•GOUDA in de gaten! 

 

Overige informatie Sportcampus Gouda MINI:

Datum:              Elke woensdag (m.u.v. de schoolvakanties)
Tijd:                   13:30 – 14:30 uur
Doelgroep:        Groep 2 t/m 3
Locatie:             De Sportcampus Gouda MINI vind elke periode (van vakantie tot vakantie) in een andere gymzaal in Gouda plaats. 
Kosten:              € 5,-
Aanmelden:       Via de website van De Brede School www.bsgouda.nl

Meer weten over Sportcampus Gouda?
Bram | Coördinator Sterke Sportaanbieders

Wil jij je vereniging ontwikkelen, een uitdaging oppakken of heb je een urgent probleem binnen je vereniging? Of wil je meer informatie over Clubkadercoaching? Neem contact op met Bram!