De Goudse Sportontmoeting: voor alle Gouwenaars met een hart voor sport!

Programma vol ontmoetingen en kennisdeling op vrijdag 6 oktober 2023

Voor een sportief en gezond Gouda is samenwerken en ontmoeten heel belangrijk. Daarom organiseert SPORT•GOUDA in samenwerking met de gemeente Gouda op vrijdag 6 oktober 2023 de Goudse Sportontmoeting in Sportcentrum de Mammoet. Tijdens de Goudse Sportontmoeting worden er verschillende workshops aangeboden op het gebied van sport, bewegen en een gezonde leefstijl. 

Wat kun je verwachten?

De Goudse Sportontmoeting is een netwerk- en kennisbijeenkomst voor iedereen die zich bezighoudt met sport en bewegen in Gouda. Er zijn diverse workshops waaraan geïnteresseerden kunnen deelnemen om hun kennis te vergroten. Vrijwilligers en professionals uit zowel de sport als gezondheid, onderwijs en het sociaal domein, maar ook beleidsmakers en geïnteresseerde Gouwenaars zijn welkom. Tijdens het tweede deel is er tijd voor een hapje en drankje en een moment om te netwerken.

Programma van de Goudse Sportontmoeting

Tijdens de Goudse Sportontmoeting krijgt men informatie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van sport, bewegen en een gezonde leefstijl. Men kan zich voor één van de delen van het programma inschrijven.

  • De eerste helft: 16:30-18:00 uur – Workshops (inschrijven verplicht). Keuze uit:

De toekomst van clubondersteuning. Sterke clubs, dat doe je samen!
16:30-18:00 uur – Sportcentrum de Mammoet

Om sportaanbieders en -verenigingen vitaal te houden, worden door het hele land allerlei vormen van ondersteuning aangeboden. Deze initiatieven zijn van grote waarde, maar het is voor sportaanbieders en -verenigingen niet altijd duidelijk welke hulp er is en waar ze terechtkunnen. Ook in Gouda streven wij daarom naar een transparante, efficiënte en effectieve infrastructuur voor de ondersteuning van sportaanbieders en -verenigingen.

Concreet houdt dit in dat we toewerken naar een sport- en beweegloket waar sportaanbieders en -verenigingen terechtkunnen met hun vragen. Van hieruit vindt gecoördineerd afstemming plaats. Op deze manier bieden we de Goudse sportaanbieders en -verenigingen de best mogelijke ondersteuning. En stellen we hen in staat om zich op een toekomstbestendige manier te ontwikkelen.

Nieuwsgierig en wil je ook hierover meepraten? Schrijf je dan nu in voor deze workshop. Wees er snel bij er zijn maar een beperkt aantal plaatsen.

Schrijf je in voor het bijwonen van de Workshop De toekomst van clubondersteuning. Sterke clubs, dat doe je samen! via deze link.

Sport en alcohol: een verantwoorde match?
16:30-18:00 uur - Sportcentrum de Mammoet

In het Gouds Preventieakkoord hebben we de ambitie uitgesproken om een afname in alcohol- en drugsgebruik onder jongeren en volwassenen te realiseren. Zo zetten we met de Gouda Goed Bezig aanpak in om verenigingen te stimuleren om aan de slag te gaan met een goed alcoholbeleid en de NIX18 campagne.

Afgelopen zomer was alcohol in de sport het gesprek van de dag door de gelekte plannen van staatssecretaris Maarten van Ooijen. Alcohol wordt ‘gelukkig’ niet verboden uit de kantines van de sportvereniging maar het is wel van groot belang dat we verantwoord omgaan met alcohol. Want wat doet alcohol met ons? En met jongeren onder de 18? Heb je als organisatie een alcoholbeleid en hoe ziet dit eruit? Welke uitdagingen zijn er binnen de sport omtrent alcohol? Graag gaan we hierover met jullie in gesprek tijdens de Goudse Sportontmoeting op 6 oktober 2023.

Samen met onze samenwerkingspartners en experts op dit thema Brijder en Team:Fit maken we er een interactief programma van.  

Ben jij erbij? Graag tot dan!

Schrijf je in voor het bijwonen van de Workshop Sport en alcohol: een verantwoorde match? via deze link.   

Toegankelijke en inclusieve sport in Gouda!
16:30-18:00 uur – Sportcentrum de Mammoet

In een korte, bondige presentatie nemen we jullie mee in de ontwikkelingen in Gouda van de thema’s toegankelijkheid en inclusie.  
Wat verstaan we onder toegankelijkheid en hoe voelt het als niet alles toegankelijk voor jou is? Wat zijn letterlijke en figuurlijke drempels om lekker mee te kunnen doen in Gouda?
En hoe kunnen we deze met elkaar wegnemen? Dit zijn vragen waar we tijdens deze interactieve workshop zowel theoretisch als praktisch mee aan de slag gaan.

Schrijf je in voor het bijwonen van de Workshop Toegankelijke en inclusieve sport in Gouda! via deze link.

1e Netwerkbijeenkomst Goudse Sportondernemers
16:30-18:00 uur - Sportcentrum de Mammoet

Jij speelt als ondernemer in de sport- en beweegbranche een belangrijke rol bij het fit en vitaal maken van Gouwenaars. Het is hard nodig om meer mensen in beweging te krijgen en wel op zo’n manier dat ze ook blijven bewegen.

De POS (Platform Ondernemende Sportaanbieders), SPORT.GOUDA, Gemeente Gouda en een aantal sportondernemers hebben de handen ineen geslagen en organiseren een 1e netwerkbijeenkomst. Centraal hierin staat kennismaken, samen kansen en mogelijkheden verkennen en met elkaar een blik op de toekomst werpen. We nodigen je van harte aan je aan te melden.  “Als sportondernemers staan we sterker als we samenwerken. Dan kunnen we beter aansluiten bij lokale projecten en meer mensen sportief activeren. Meld je aan en bouw mee aan een sterkere ondernemende sport in Gouda!” Quote Lodewijk Klootwijk, directeur-bestuurder POS.

Schrijf je in voor het bijwonen van de 1e netwerkbijeenkomst Goudse Sportondernemers via deze link

  • Tweede helft: 18:00-19:00 uur – Hapje + Drankje +borrel

Aanmelden

Ben jij sporter, bestuurder, vakleerkracht bewegingsonderwijs, trainer/coach, sportaanbieder, enthousiaste sportvolger of vind je het als Gouwenaar gewoon leuk om bij deze middag aanwezig te zijn? Meld je dan aan via een van de linkjes in het bovenstaande groene uitklapmenu. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar per workshop. Deelname is gratis. (Het evenement vindt doorgang bij voldoende aanmeldingen).