Iedereen kan een held zijn!

Sport Heroes laat kinderen met een beperking ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. Sport Heroes is een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs in de leeftijd van 6 t/m 19 jaar. Samen grenzen verleggen, ieder op zijn eigen manier!

 

De leerling staat centraal

Dankzij Sport Heroes maken leerlingen kennis met diverse sport- en verenigingsactiviteiten. De activiteiten sluiten zoveel mogelijk aan bij de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. Zo ervaren kinderen en jongeren in het speciaal onderwijs hoe leuk sport en bewegen kan zijn.

 

De school is de spil

Het programma Sport Heroes start bij de scholen, zij vormen de spil. Onder schooltijd maken de leerlingen kennis met verschillende sport- en beweegactiviteiten. De kennismakingslessen worden gegeven door trainers van sportverenigingen of sportcoaches van SPORT•GOUDA.

Rol sportverenigingen

Trainers van sportverenigingen en de sportcoaches van SPORT•GOUDA enthousiasmeren kinderen en jongeren tijdens de kennismakingsactiviteiten op school. In de hoop dat zij in hun vrije tijd zelf gaan sporten en bewegen. Sportverenigingen en –aanbieders die meewerken aan Sport Heroes bieden aangepaste activiteiten/begeleiding voor kinderen en jongeren met een beperking. In eerste instantie wordt er gekeken of de leerlingen mee kunnen draaien met de reguliere groepen op de vereniging.

 

Dit alles in het kader van: Gewoon, wat gewoon kan. Speciaal, wat speciaal moet. Als kinderen en jongeren lid worden van een sportvereniging of –club kunnen ze blijvend deelnemen aan de sport die ze leuk vinden. Net als hun broers en zussen.

 Deelnemende Goudse scholen zijn:

Meer weten over Sport Heroes?
Kim | Coördinator Aangepast Sporten

Vragen over het Regionaal Samenwerkingsverband, de sportzoeker of aangepast sporten? Bij Kim ben je aan het goede adres.