Wat is het Gouds Preventieakkoord?

Samen stappen zetten naar een gezonder Gouda. Het Gouds Preventieakkoord is een plan waar ambities, doelstellingen en acties in staan om inwoners van Gouda te stimuleren om bezig te zijn met gezondheid. Er staan hele verschillende acties in het Gouds Preventieakkoord die te maken hebben met de thema’s: bewegen/voeding, een gezonde leefomgeving, verslaving, armoede/schulden en meedoen. Het Gouds Preventieakkoord is samengesteld door inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties, samen met SPORT•GOUDA en de gemeente.

Meld jouw aanvraag aan

Waarom is er een Gouds Preventieakkoord?

Met dit preventieakkoord willen we als stad dat iedere inwoner van Gouda de kans heeft op een betere gezondheid en een gezonde omgeving. Met elkaar stimuleren we inwoners om een stap te maken richting een betere gezondheid. Het Gouds Preventieakkoord sluit aan bij het Nationaal Preventieakkoord. Het Nationaal Preventieakkoord richt zich op de thema’s roken, overgewicht en (teveel) alcoholgebruik. Het doel is dat Nederlanders in 2040 minder roken, minder overgewicht hebben en minder alcohol drinken.

Lees het Gouds Preventieakkoord

 

Stimuleringsbudget nodig?

Voor de uitvoering van alle acties krijgt de gemeente Gouda in 2021, 2022 en 2023 van het Rijk een budget van € 40.000 per jaar. De actieverantwoordelijke kan hiervoor een bijdrage aanvragen. Het gaat om een eenmalige bijdrage die bedoeld is om acties te vergemakkelijken, te versnellen of beter aan te pakken. Het geld is niet bedoeld voor structurele financiering, menskracht of investering in productiemiddelen. De organisaties kunnen een bijdrage uit de Gouds PreventieakkoordPOT aanvragen in de orde van enkele honderden tot enkele duizenden euro's. Aanvragen voor de PreventieakkoordPOT kunnen ingediend worden via het aanvraagformulier.

De Gouds PreventieakkoordPOT

 

Doe ook mee!
Doe ook mee!

Samen zetten we stappen om Gouda gezonder te maken. Steun jij het akkoord of wil je een initiatief toevoegen aan het akkoord? Laat het ons snel weten en doe een aanvraag!

Dien een aanvraag in

Partner van de Maand
Partner van de Maand

Iedere maand wordt er een Partner van de Maand van het Gouds Preventieakkoord uitgeroepen. Op deze manier hopen we Goudse inwoners en organisaties te laten zien met welke partijen we allemaal samenwerken in Gouda en hopen we ook organisaties met elkaar te connecten!

Volg ons op Facebook
Volg ons op Facebook

Het Gouds Preventieakkoord heeft een eigen Facebookpagina. Hier houden we jullie regelmatig op de hoogte van de verschillende initiatieven, onze Partners van de maand en leuke evenementen. Volg jij het preventieakkoord al op Facebook?

Like de pagina

Toolkit partners
Toolkit partners

Er is een communicatie toolkit beschikbaar voor alle partners van het Gouds Preventieakkoord. Dit voor een eenduidige uitstraling. Alle materialen zijn bedoeld voor lokale communicatie en ter promotie van het Gouds Preventieakkoord.

Vraag de toolkit aan

Aafke | Coördinator Gouds Preventieakkoord
Aafke | Coördinator Gouds Preventieakkoord

Aan de slag met gezondheid in Gouda? Neem dan contact op met Aafke! 06 2379 8469

Mail Aafke