Inline skaten - volwassenen

SC Gouda is een actieve vereniging voor een leven lang plezier en presteren op schaatsen en inline-skates. Er wordt geschaatst in Den Haag en Utrecht. De inline-skate lessen zijn in Gouda (skeelerbaan Goudse Hout). De lessen zijn toegankelijk voor alle niveaus. 

 

SC Gouda is een bloeiende vereniging met ongeveer 325 leden. De vereniging heeft tot doel “het beoefenen en bevorderen van het hardrijden op de schaats en inline-skate”  en alles wat daarmee in verband staat. Wij bieden een jaarrond activiteitenprogramma.

De vereniging is opgericht op 1 oktober 1962, oorspronkelijk als schaatsclub. Het schaatsen bij SC Gouda richt zich op de breedtesport, maar ook op de ontwikkeling van talent. SC Gouda heeft door de jaren heen meerdere topschaatsers geleverd, zoals Jan Bazen (Nederlands kampioen sprint in 1970, 1971 en 1972), Olympiërs Ingrid Paul en Andrea Nuyt, wereldkampioene allround 2008 Paulien van Deutekom en Nederlands kampioen allround, wereldrecordhouder 5 en 10 km en Olympisch Kampioen Ted-Jan Bloemen.

 

Vanuit het schaatsen is ook het inline-skaten als zelfstandige en succesvolle discipline binnen de vereniging ontstaan. Oorspronkelijk was het inline-skaten vooral een vorm van zomertraining voor het schaatsen, maar sinds enkele jaren wordt er ook volop deelgenomen aan wedstrijden, en met succes. Het afgelopen jaar behaalden leden van SC Gouda diverse podiumplekken in regionale, nationale en internationale wedstrijden. Junior Tom den Heijer werd meervoudig  Europees kampioen.

Tijden

De inline-skate trainingen en lessen zijn vanaf eind maart tot medio september op de maandag en vrijdag op de wielren/skeelerbaan in de Goudse Hout. 

Prijzen

SC Gouda biedt voor iedere activiteit twee gratis proeflessen aan. Daarna moet een lidmaatschap worden aangegaan. Voor de exacte kosten neem contact met ons op. Bij inschrijving betaalt u eenmalig €13,00 inschrijfgeld.

€ 114,00
Contributie

Voor deze activiteit

Individueel
Ouder en kind
Met leeftijdsgenoten
16+
Met vrienden
Meekijken of aanmoedigen
Gezin