Valpreventietraining per 7 maart weer van start

Succesvolle training ‘Stevig op de been’ vanaf 7 maart weer van start

 

Bewegen, belangrijk voor jong en oud. Maar helaas is dit voor ouderen niet altijd meer vanzelfsprekend. Ervaring leert dat ouderen vaak niet meer deelnemen aan beweegactiviteiten uit angst om te vallen. Een (bijna) val veroorzaakt onzekerheid en spanning, waardoor bepaalde situaties of activiteiten vermeden worden. Dit heeft grote gevolgen, fysiek, maar ook mentaal. Denk bijvoorbeeld aan eenzaamheid. SPORT•GOUDA start daarom opnieuw met de training valpreventie ‘Stevig op de been’. Het doel? Ouderen mobiel en in beweging te houden, om hen over valangst heen te helpen en het vallen in de toekomst te voorkomen.

Stevig op de been

SPORT•GOUDA start op dinsdag 7 maart met een nieuwe 5-weekse training, in samenwerking met Goudse zorgaanbieders, waaronder gezondheidscentrum Goverwelle. Deelnemers leren tijdens de training ‘Stevig op de been’ onder andere de risicofactoren in te schatten en te vermijden. De training zorgt voor verbetering van de algehele conditie en mobiliteit. Tenslotte wordt er gewerkt aan meer zelfvertrouwen, ontspanning en afname van valangst bij de deelnemers.

 

De training is bedoeld voor ouderen die zelfstandig wonen, vitaal fit en geestelijk gezond zijn. ‘Stevig op de been’ is een opstaptraining van 5 keer. Na de training zijn de deelnemers in staat om zich aan te sluiten bij reguliere beweegactiviteiten, zoals bijvoorbeeld de seniorenactiviteiten van SPORT•GOUDA.

 

Algemene informatie over valpreventietraining ‘Stevig op de been’

Voor wie: ouderen (65+) die zelfstandig wonen, vitaal fit en geestelijk gezond zijn

Data: dinsdag 7, 14, 21, 28 maart en 4 april 2023

Tijd: 10:00 - 11:00 uur

Locatie: Sporthal de Zebra (Goverwellesingel 1, 2807 DZ Gouda)

Kosten: € 10,- voor 5 bijeenkomsten

 

Inschrijven of vragen?

Neem contact op met Buurtsportcoach Sabine via inschrijven@sportpuntgouda.nl of 0182-590 910

 

De valpreventietraining wordt gevolgd onder begeleiding van een buurtsportcoach en/of fysiotherapeut.

Meer informatie over de valpreventietraining?
Sabine | Beweegmakelaar-West

Sabine is Beweegmakelaar-West. De beweegmakelaars halen de vraag uit de wijk. Waar is behoefte aan en hoe kunnen we deze behoefte vorm geven. Vraag het Sabine!