Fietsmaatjes mag in gemeente Gouda toch niet ontbreken?

Project Fietsmaatjes zoekt enthousiaste vrijwilligers!

De gemeente Gouda, midden in het Groene Hart. De perfecte uitvalsbasis voor een mooie fietstocht. Fietsmaatjes maakt dit mogelijk voor mensen die graag fietsen, maar dit niet meer alleen kunnen of willen. Zij krijgen met dit initiatief de gelegenheid om met een vrijwilliger op pad te gaan op de elektrisch ondersteunde duo fiets. Het is voor hen extra fijn om lekker naar buiten te gaan, in beweging te blijven en onder de mensen te zijn. Samen fietsen en genieten. Dat wil Fietsmaatjes ook in Gouda mogelijk maken!

 

Draaien op vrijwilligers

Inmiddels zijn er een aantal enthousiaste mensen die van Fietsmaatjes Gouda een groot succes willen maken. Echter kan dit initiatief niet bestaan zonder een enthousiast bestuur, daar zoeken zij nu hard vrijwilligers voor. In eerste instantie is er behoefte aan een voorzitter en secretaris. Maar ook aanmeldingen voor overige functies  zijn natuurlijk van harte welkom. Bijvoorbeeld een penningmeester, algemeen bestuurslid, coördinator vrijwilligers, coördinator communicatie, fietsvrijwilliger, fiets-beheer of een websitebeheerder. Het is zaak om eerst deze vrijwilligersvacatures in te vullen, voordat zij extra fietsvrijwilligers kunnen werven. 

 

Informatie inwinnen

De vrijwilligers van Fietsmaatjes Gouda mogen rekenen op deskundige en betrokken ondersteuning vanuit Fietsmaatjes.NL. Zij hebben veel ervaring en willen deze graag delen met de besturen van de lokale Fietsmaatjes. Iedereen die het leuk vindt om meer over Fietsmaatjes te weten te komen of als mede-initiatiefnemer een steentje bij wil dragen, kan contact opnemen om kennis te maken. Op deze manier hopen zij gezamenlijkheid Fietsmaatjes Gouda verder vorm kunnen geven.


Solliciteren
Voor meer algemene informatie over Fietsmaatjes: www.fietsmaatjes.nl.

Voor vragen over de vacatures of aanmeldingen kunt u contact opnemen met Karin de Jong van Palet Welzijn, k.dejong@paletwelzijn.nl.

 

© Fietsmaatjes.nl – Ruud van der Loos

Goudse initiatiefnemers

Wie zijn de Goudse initiatiefnemers?

  • Anne Marieke van Gameren, sociaal makelaar bij het sociaal team Gouda: verbinder en betrokken bij het opzetten van toegankelijke wijk-initiatieven;
  • Karin de Jong, coördinator informele zorg, Palet Welzijn/Mantelzorgcentraal; sociaal contact door letterlijk in beweging te komen vind ik een waardevolle aanvulling voor iedereen in Gouda.
  • Brenda van Dam, Manager informele zorg, Palet Welzijn: vindt als voormalig fysiotherapeut het belangrijk dat iedereen kan bewegen in de buitenlucht.
  • Kim Disco, coördinator aangepast sporten bij SPORT•GOUDA: vindt dat iedereen moet kunnen meedoen met sport- en beweegactiviteiten.

Kim | Coördinator Aangepast Sporten

Vragen over het Regionaal Samenwerkingsverband, de sportzoeker of aangepast sporten? Bij Kim ben je aan het goede adres.