Gouds Preventieakkoord | Partner van de maand: de Nonfoodbank Gouda en omstreken

De partner van de maand van het Gouds Preventieakkoord is bekend! De partner van de maand van het Gouds Preventieakkoord is bekend! In de maand januari neemt Klaas Bolt van de Nonfoodbank Gouda en omstreken het partner van de maand bordje over van Arjan Kik van Stichting Kernkracht.  Een nieuwe maand en een nieuw mooi project! Aafke van Leeuwen (projectleider Gouds Preventieakkoord van SPORT•GOUDA) stelde Klaas een aantal vragen over hun intitatieven.

 

Aafke: Wie zijn jullie?
Arjan: Wij zijn de Nonfoodbank Gouda en omstreken. Wij verstrekken gratis woninginrichting, kleding en fietsen aan gesloten doelgroepen. Dit gaat bijvoorbeeld om statushouders, mensen die in de schuldhulpverlening verkeren, chronisch inkomenstekort hebben of bijvoorbeeld vluchtelingen. De bank is afhankelijk van wat ons gegeven wordt aan kleding en woninginrichting.


Iedere dinsdag openen zij hun deuren aan de Johan den Haenstraat 9 in Gouda.

Aafke: Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met het Gouds Preventieakkoord?
Klaas: We zijn bij de oprichtingsvergadering aanwezig geweest.

 

Aafke: Waarom hebben jullie besloten om partner te worden van het Gouds Preventieakkoordn en welke vormen dragen jullie bij aan het akkoord?
Klaas: Wij proberen omstandigheden van onze doelgroep te verbeteren door het verstrekken van kleding en eenmalig woninginrichting en fietsen. 

 

Aafke: Wat doen jullie zelf aan gezondheid en preventie binnen jullie organisatie?
Klaas:Wij werken uitsluitend met vrijwilligers en doen ons uiterste best om overbelasting van onze vrijwilligers te voorkomen. We hebben geen intern beleid rond gezondheid en armoedebestrijding/ preventie.

 

Aafke: Hoe denken jullie in de toekomst bij te kunnen dragen aan de gezondheid binnen de gemeente Gouda?
Klaas: We hopen nog meer mensen verder te helpen door het verstrekken van kleding en woninginrichting en fietsen aan de doelgroep die het zo hard nodig heeft

Aafke: Wat wil je verder nog kwijt?
Arjan Wij zoeken versterking van ons team met chauffeurs, bijrijders en versterking van het bestuur met mensen die verstand hebben van communicatie in de breedste zin van het woord. Verder willen wij een sterke band met betrokken gemeenten en sponsoren. Samen maken we het verschil, dus meld je nu aan als vrijwilliger.

 

Wil je meer weten over de Nonfoodbank Gouda en omstreken? Kijk dan op de website.

 

Heb je vragen over het Gouds Preventieakkoord? Neem dan contact op met Aafke van Leeuwen, via: preventieakkoord@sportpuntgouda.nl of bel naar SPORT•GOUDA via: 0182 590 910.