Valpreventietraining per 15 november 2022 weer van start (=VOL)

Succesvolle training ‘Stevig op de been’ vanaf 15 november weer van start

 

Blijven bewegen is belangrijk voor lichaam en geest, met name voor ouderen. Vaak durven ouderen echter niet deel te nemen aan beweegactiviteiten uit angst om te vallen. Een (bijna) val veroorzaakt onzekerheid en spanning, waardoor bepaalde situaties of activiteiten vermeden worden. Met als gevolg een sociaal isolement. SPORT•GOUDA wil hier, in samenwerking met Goudse zorgaanbieders, iets aan doen. Tijdens de 5 weken durende valpreventietraining van SPORT•GOUDA wordt er aandacht besteed aan verbetering van stabiliteit, balans, mobiliteit, een betere conditie en een toename van zelfvertrouwen.

Stevig op de been

SPORT•GOUDA start per dinsdag 15 november 2022 met een nieuwe 5-weekse training, in samenwerking met gezondheidscentrum Goverwelle en Fysiovisiq.  Deelnemers van de training ‘Stevig op de been’  werken in groepsverband aan bewustwording, kennis en vaardigheden rondom het voorkomen van een val. Hierbij komen kracht- en balansoefeningen aan bod, maar ook wordt geoefend met vallen en opstaan. Kortom: De training zorgt voor verbetering van de algehele conditie en mobiliteit. Na de training zijn de deelnemers in staat om zich aan te sluiten bij reguliere beweegactiviteiten, zoals de Vitaal 55+ activiteiten van SPORT•GOUDA.

 

Algemene informatie over valpreventietraining ‘Stevig op de been’

Data: dinsdag 15, 22, 29 november en  6, 13 december 2022

Tijd: 10:00 – 11:00 uur

Adres: Gymzaal Coniferensingel, Coniferensingel 24, 2803 JH Gouda

Kosten: € 10,- voor 5 keer

Voor wie: ouderen (65+) die zelfstandig wonen, vitaal fit en geestelijk gezond zijn

Voor aanmelden en/of vragen over de training ‘Stevig op de been’ gelieve contact op te nemen met Sabine Slootweg, sabine.slootweg@sportpuntgouda.nl of bel: 0182 590910.

 

*De valpreventietraining wordt gevolgd onder begeleiding van een beweegdocent en een fysiotherapeut.

Meer informatie over de valpreventietraining?
Sabine | Beweegmakelaar-West

Sabine is Beweegmakelaar-West. De beweegmakelaars halen de vraag uit de wijk. Waar is behoefte aan en hoe kunnen we deze behoefte vorm geven. Vraag het Sabine!