Tour de Gouda750!

Tour de Gouda750! - Zaterdag 3 september 2022

Gezellig en tóch sportief. Op zaterdag 3 september 2022 ontdek je Gouda van vroeger en nu op een ontspannen manier, in de vorm van een triatlon, maar dan in je eigen tempo. Iedereen kan meedoen! Je komt door & langs verschillende leuke en mooie plekken in de stad.

 

Een triatlon bestaat uit zwemmen, wielrennen en hardlopen. Deze Tour de Gouda750! is een aangepaste vorm, zodat iedereen kan deelnemen.

Er wordt gezwommen in het Groenhovenbad, in het buiten- of binnenbad. Daarna wordt er met de fiets* mooie locaties in Gouda aangedaan, waarbij er een koppeling gemaakt wordt met de rijke historie van de stad. Tot slot volgt er een wandeling in de Goudse Hout. Tijdens de fietstocht is er bij elke stop een vraag. Heb je alle antwoorden goed, kan er een leuke prijs worden gewonnen!

 

*iedereen maakt gebruik van zijn/haar eigen fiets

 

Bij alle drie de onderdelen zijn er drie verschillende afstanden, zodat de deelnemers zelf kunnen bepalen welke route zij kiezen. Hierdoor kan iedereen deelnemen op zijn/haar eigen niveau. Tussendoor zijn er leuke activiteiten voor de kinderen, zo gaat de fietsroute langs de Hertenweide en de wandelroute in de Goudse Hout langs natuurspeeltuin El Dorado.

Praktische informatie

Wanneer: zaterdag 3 september 2022
Tijd: 09:00 – 15:00 uur
Kosten: Gratis
Locatie:
Start: Groenhovenbad (mogelijk tot 12:00 uur)
Finish: de Goudse Hout
Aanmelden: Deelname is helemaal gratis, iedereen is welkom. Wel graag even aanmelden via de webshop.

 

De afstanden*

Zwemmen: 10 baantjes (250 meter), 20 baantjes (500 meter) of 40 baantjes (1 kilometer).
Fietsen: 7, 12 of 17 kilometer
Wandelen: 1, 3 of 5 kilometer

 

*Wanneer dit blijkt dat bij een onderdeel toch te veel is, is minder altijd mogelijk. Iedereen kan meedoen! 
Uiteraard is de triathlon ook toegankelijk voor rollers en anders sportenden. 

 

Vragen over Tour de Gouda750? Neem contact op met Denise Blom, Coördinator Sociaal Domein via 06-45588485 of denise.blom@sportpuntgouda.nl 


Denise | Coördinator Sociaal Domein | Buurtsport

Denise is coördinator Sociaal Domein. Wil je meer informatie over het sporten binnen het Sociaal Domein? Neem contact op via onderstaande gegevens.