Gouda750 Sportestafette | 18 juni 2022

Op zaterdag 18 juni is het zover, dan organiseert SPORT•GOUDA in samenwerking met de Goudse sportaanbieders de Gouda750 Sportestafette. De dag gaat op de Markt van start om 09:30 uur met het ontsteken van het ‘Goudse Vuur’; het startsein voor een mooie en sportieve estafette langs Goudse sportaanbieders.

 

Gouwenaars kunnen gedurende de dag één of meerdere activiteiten bezoeken. Hierbij kun je denken aan een workshop, clinic of het bijwonen van een wedstrijd. Deze activiteiten zijn zoveel als mogelijk op de eigen locatie van de sportaanbieder. Gouwenaars worden uitgenodigd door middel van een fietstocht, wandeling, skeelertochtje etc een aantal locaties te bezoeken. Aan het einde van de dag om 16:30 uur eindigt de fakkel weer op de markt.

 

Op deze pagina is te zien welke Goudse sportaanbieders deelnemen aan de Gouda750 Sportestafette. Samen maken we onze sport voor iedereen toegankelijk!

Kanovereniging de Goudse Peddel

Kanovaren is een sport, die je zo inspannend kunt maken als je zelf wilt en juist daarom is deze sport geschikt voor iedereen. Tijdens deze clinic van ca. 1,5 uur willen we belangstellenden kennis laten maken met deze prachtige sport. Na een korte introductie en het uitzoeken van de passende uitrusting (boot, peddel en zwemvest) gaat de groep samen met ervaren kanovaarders het water van de Breevaart (en eventueel de Reeuwijkse Plas) op.

 

Wat
Sporten zonder prestatiestress - Kano clinic voor volwassenen

Tijd

 • 11:30 - 11:45 uur | Inloop
 • 11:45 - 12:45 uur | Clinic

Locatie
Burgvlietkade 103, 2805 JD Gouda

Website
https://www.degoudsepeddel.nl/

Tennisvereniging TIOD

TIOD is een tennisvereniging, meer dan 100 jaar jong en ruim 400 leden, waar jong en oud plezier beleven aan het tennisspel. Onze 5 tennisbanen, verscholen aan de Vossenburchkade, bieden de ruimte om op alle niveaus te tennissen. Wanneer je nog nooit een racket hebt vastgehouden, of al jaren op niveau tennist: er is altijd wel een geschikt team of sparringspartner te vinden om mee of tegen te spelen.

 

Wat / tijd

 • 14.00 - 15:15 uur | Demonstratiepartij en clinic "maak kennis met tennis"
 • 14.00 - 16.00 uur | Vrije inloop op het park
 • 15.00 uur | Start jaarlijkse sponsor/commissieleden toernooi

Locatie
Vossenburchkade 45/46
Website
https://www.tiod.nl/

Ruiterclub Bloemendaal

Wij zijn een vereniging van en door de leden. Bij ons staat plezier in het paardrijden voorop. Zowel beginnende als ervaren ruiters kunnen op een ontspannen manier leren rijden of hun vaardigheden vergroten onder de deskundige begeleiding van onze gediplomeerde en ervaren instructeurs. We beschikken zowel over een buitenbak als over een binnenbak. Dus ook als het weer een keer tegenzit kun je plezierig rijden. Wil je een keer vrijblijvend proberen of paardrijles iets voor jou is?

 

Wat
Wij zijn open voor belangstellenden. Men kan rondkijken en er zijn mensen aanwezig die vragen kunnen beantwoorden. Ook is er een ponydemonstratie.
Tijd
Gehele dag geopend
Ponydemonstratie | 12:30 - 13:30 uur
Locatie
Bloemendaalseweg 26, Gouda.
Website
https://ruiterclubbloemendaal.nl/

Goudse Tennis & Padel Club Ad Astra

Ad Astra is opgericht in 1982 en gevestigd in Gouda. Het mooi in het groen gelegen tennispark beschikt over 6 gravelbanen, 2 padelbanen, 1 minibaan en een centraal gelegen clubhuis, dat is voorzien van omkleedruimten, inclusief douches en toiletten, een bar en een recreatieruimte. We hebben op dit moment ongeveer 450 leden en nodigen u graag uit om kennis te maken met onze club. 

 

Wat / tijd

 • 11:00 - 12:30 uur | Maak kennis met tennis en padel voor basisschoolkinderen
 • 13:00 - 14:00 uur | Maak kennis met tennis en padel voor tieners
 • 14:30 - 15:15 uur | Maak kennis met tennis en padel voor volwassenen
 • 15:15 - 16:00 uur | Maak kennis met tennis en padel voor volwassenen

Locatie
Gr. v. Prinsterersingel 50, Gouda
Website
https://www.gltcadastra.nl/

Thaiboksschool Bengala Gym

Welkom op de website van Bengala-Gym, de eerste Thaiboksschool in Gouda. Bengala-gym bestaat sinds 1990 en is hierdoor een sportschool met zeer veel ervaring. Onder leiding van Sensei Jack wordt erg hard getraind in een gemoedelijke sfeer. De leden van Bengala-gym vormen een fanatiek en gezellig team. Je kunt er met dames en heren van verschillende niveau's en leeftijd trainen. Zowel op beginners,- als op wedstrijdniveau, net zoals je dat zelf wilt.

Bij Bengala-Gym vind je lessen in:

 • Muay Thai
 • Muay Thai voor Kinderen

Wat
Muay Thai | kickboksen lessen
Tijd
10:00 - 12:00 uur
Locatie
Sportcentrum de Mammoet, Calslaan 101, 2804 RT Gouda
Website
http://www.bengala-gym.nl/

Voetbalvereniging SV Donk

De Sportvereniging DONK is een Omni-vereniging en is opgericht op 29 oktober 1920. SV DONK is een voetbalvereniging, waarbij gezelligheid hoog in het vaandel staat. Er wordt al gevoetbald vanaf 4 jaar, maar ook ouderen trappen nog steeds een balletje met elkaar.   

 

De vereniging bestaat uit de volgende afdelingen: competitievoetbal, recreatiesporten zonder competitie verplichtingen, heren- en damesvoetbal, 
recreatie voetbal zowel voor dames als heren, jongens- en meisjesvoetbal, mini-pupillen voetbal voor jongens en meisjes, zaalvoetbal, G-voetbal, darten en biljarten. Tevens is het ook mogelijk om te zaalvoetballen. SV DONK staat bekend als familieclub.

 

Het sportpark is gelegen aan de Nieuwe Donkstraat 1 2809NJ te Gouda, tel. 0182-516349. DONK heeft daar de beschikking over 3 kunstgrasvelden, prima kleedkamers, een prachtig clubhuis, tribune en goede parkeermogelijkheid. Op het goed verzorgde sportpark ontbreekt zelfs een speeltuin en een pannaveldje voor de kleintjes niet.

 

Wat
Trainingsochtend voor alle jeugdteams
Tijd

 • 09:00 - 10:00 uur | Pupillen (7 t/m 12 jaar)
 • 10:00 - 11:00 uur | Junioren (13 t/m 18 jaar)

Locatie
Nieuwe Donkstraat 1, Gouda
Website
https://www.svdonk.nl/

Gemini Korfbal

Korfbal is de enige sport, waarbij heren en dames, jongens en meisjes samen in één team spelen. Een team bestaat uit acht spelers. 4 dames en 4 heren die verdeeld zijn over 2 vakken; het aanvals- en het verdedigingsvak. Bij de jongste jeugd van de F en de E is dit anders. Deze spelen met 2 jongens en 2 meisjes tegelijk in 1 vak. Korfballen kan al vanaf 4 jaar! In de winter spelen we in Sportcentrum de Mammoet, in het voorjaar en najaar lekker buiten op ons veld in het Groenhovenpark in Gouda.

 

Wat
Gouwenaars kunnen op ons veld meedoen aan een schutterstoernooi. Na een korte uitleg en wat oefenen, schieten we voor het echie: wie schiet het vaakst raak in 3 minuten? Uiteraard passen we de hoogte van de korf aan op de leeftijd van de deelnemers. Aan het eind van de dag roepen we de winnaar uit. De winnaar mag samen met 2 vrienden/vriendinnen een keer komen mee trainen! Naast het schutterstoernooi kun je kijken naar verschillende wedstrijden en is onze gezellige kantine geopend voor een drankje of een hapje.
Tijd
10:00 - 17:00 uur
Locatie
Groenhovenpark 5, 2803 PH Gouda
Website
https://gemini-korfbal.nl/

RFC Gouda Rugby

Rugby is een sport waarbij de bal naar de overkant gebracht moet worden en in het zogenaamde ‘try-gebied’ op de grond gedrukt moet worden om punten te scoren. Dit wordt een try genoemd. Om de bal vanaf je eigen helft naar het ‘try-gebied te krijgen’ mag de bal alleen maar zijwaarts en naar achter gegooid worden. Je mag echter wel zelf met de bal in de handen voorwaarts rennen. De tegenstander mag door tackles en het afpakken van de bal proberen te voorkomen dat er een try gescoord wordt. Een stoere sport dus, waarbij je wel tegen een stootje moet kunnen!
 
Iedereen kan mee doen: groot en klein, dik en dun, sterk, snel en vlug, jongens én meisjes. Hoe verschillend ook, iedereen is nodig om de wedstrijd te winnen! Een belangrijke kernwaarde bij rugby is respect:  naar je teamgenoten en trainers, naar de tegenstander en de scheidsrechter. Bij RFC Gouda hechten we daarnaast veel waarde aan kernwaarden als teamwork, sportiviteit, discipline en, vooral, plezier.

 

Wat
Rugby toernooi, iedereen is welkom op De Markt!
Tijd
09:30 - 11:00 uur | guppen training (5/6 jaar) 
09:30 - 11:00 uur | turven minitoernooi (7/8 jaar)
11:00 - 12:30 uur | benjamins minitoernooi (9/10 jaar)
12:30 - 14:30 uur | mini's minitoernooi (11-12 jaar)
14:30 - 16:00 uur | damestoernooi (16+)
Locatie
Gouda Beach Experience, Markt 35, Gouda
Website
https://rfcgouda.eu/

Voetbalvereniging GC & FC Olympia

Olympia is de oudste voetbalvereniging van Gouda. 136 jaar geleden begonnen aan Schielands Hoge Zeedijk op een schietterrein. Van die 136 jaar gedeelde geschiedenis met de jarige stad Gouda zijn mooie beelden. En net als de stad heeft ook Olympia een ontwikkeling doorgemaakt. Nieuwsgierig naar het verhaal in een notendop van toen naar nu? Ondersteund door mooie plaatjes? Dan bent u van harte welkom op 18 juni om 11 uur in de kantine van Olympia.

 

Wat
Presentatie 136 jaar GC & FC Olympia 'Van toen naar nu'
Tijd
11:00 - 12:00 uur
Locatie
Bodegraafsestraatweg 52, 2805 GR, Gouda
Website
https://www.gcfc-olympia.nl/

 

VollinGo Volleybal

Er wordt bij VollinGo het gehele jaar door gevolleybald; van augustus tot en met mei wordt er in de zaal, in sporthal de Zebra gevolleybald. Van mei t/m september wordt er gebeachvolleybald. Zoals je ziet zit er wat overlap in deze periodes, het beachseizoen begint zodra het mooi weer wordt, soms zelfs al in april als de zaalcompetitie nog niet is afgelopen en eindigt pas als het weer het niet meer toelaat om naar buiten te gaan. In die overlapperiode wordt er door sommigen zowel binnen als buiten getraind en gespeeld. De essentie is in iedere geval, dat er altijd gevolleybald kan worden! VollinGo heeft veel jeugdleden: ruim 150 kinderen van 4 tot 18 zijn actief.

 

Wat
Beachvolleyballen voor jong en oud, natuurlijk tijdens Gouda Beach
Tijd
Gehele dag | kijk voor het programma op: www.goudabeachexperience.nl 
Locatie
Gouda Beach Experience, Markt 35, Gouda
Website
https://vollingo.nl/