Sportief evenement 'Iedereen kan meedoen!' | 11 juni 2022

Sportief evenement 'Iedereen kan meedoen!' | zaterdag 11 juni 2022 

 

Bewegen is gezond voor iedereen, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Heb je een beperking of wil je juist ervaren hoe het is om te sporten met een bepaalde beperking? Kom dan meedoen aan de diverse activiteiten. Gezelligheid en gezamenlijk meedoen staan voorop! Onderstaand vind je een overzicht van alle mooie activiteiten die gedurende de dag plaatsvinden. 

 

Locatie: Dick van Dijkhal
Kosten: gratis

 

Heb je nog vragen?
Neem dan contact op met Kim Disco kim.disco@sportpuntgouda.nl of 06 – 13 95 15 79.

Sport en Spel voor kinderen met ASS

Wat: Sport en Spel voor kinderen t/m 15 jaar met ASS (Autisme Spectrum Stoornis)         
Tijd: 09:30 – 10:30 uur

 

Sporten is voor iedereen belangrijk, ook voor kinderen met ASS. Daarom organiseert SPORT•GOUDA voor kinderen t/m 15 jaar een activiteit die zo prikkelarm mogelijk gegeven wordt. Weinig afleiding maar toch leuke beweeg spelletjes. Ook wordt er een stoere kickboks-clinic verzorgd door Erik Roukens van Silent Dragon Holland. Kom deze ochtend samen met je broers/zussen/ouders of andere familieleden naar deze activiteit om gezellig mee te doen! Voor vragen over deze activiteit kan contact opgenomen worden met Sabine Slootweg: sabine.slootweg@sportpuntgouda.nl


Aanmelden kan via inschrijven@sportpuntgouda.nl o.v.v. Sport en Spel voor kinderen met ASS. Maar ook op de dag zelf ben je van harte welkom om spontaan aan te sluiten! 

Sport- en spel voor mensen met een verstandelijke beperking

Wat: Sport- en spel voor mensen met een verstandelijke beperking i.s.m. De Klup
Tijd: 10:45 – 11:45 uur

 

Tijdens deze activiteit kun je aan de hand van een schatkaart allerlei sporten en spelen uitproberen. Ook zal Erik Roukens van Silent Dragon Holland een echte Kickboks-clinic komen verzorgen.   

 

Aanmelden kan via inschrijven@sportpuntgouda.nl o.v.v. Sport en Spel voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar ook op de dag zelf ben je van harte welkom om spontaan aan te sluiten! 
 

Vind je het leuk om tijdens de activiteit te helpen als vrijwilliger? Dan ben je ook zeker welkom! Aanmelden hiervoor kan via info@deklupgouda.nl.

 

Bruisnest and Friends

Wat: Bruisnest and Friends
Tijd: 11:30 – 12:30 uur

 

Tijdens het sporten met Bruisnest and Friends worden er voor mensen van 18 jaar en ouder diverse sporten aangeboden. Denkend aan voetbal, volleybal, badminton en hockey, zo is er altijd wel een sport die je leuk vindt.
De sporten worden zo aangeboden dat iedereen op zijn/haar niveau mee kan doen! Daarnaast is er ook een kickboks clinic van Silent Dragon Holland Gouda om aan deel te nemen.


Wanneer het sporten zo goed aanslaat kan je elke vrijdag aansluiten bij het sportuurtje Let’s Move By Sport wat in samenwerking tussen SPORT•GOUDA en het Bruisnest wordt georganiseerd. 
 
Aanmelden kan via inschrijven@sportpuntgouda.nl o.v.v. Bruisnest and Friends. Maar ook op de dag zelf ben je van harte welkom om spontaan aan te sluiten!  

Banenzwemmen voor mensen met een visuele beperking

Wat: Banenzwemmen voor mensen met een visuele beperking
Tijd: 10:30 – 12:00 uur
Locatie: Groenhovenbad

 

Kom naar het Groenhovenbad om lekker zelfstandig baantjes te zwemmen. Wij zorgen dat de mensen met een visuele beperking bij binnenkomst worden opgevangen en begeleid worden naar de kleedkamer. Vanuit de kleedruimtes is er ook begeleiding naar de badrand. In het bad zelf worden er een lijnen gespannen waardoor er een soort geleidelijn ontstaat, zodat de zwemmers in een rechte baan kunnen zwemmen. Voor mensen met een hulphond is er de mogelijkheid om het dier in de horeca, onder toeziend oog van de medewerkers, veilig achter te laten.
 
Aanmelden kan via inschrijven@sportpuntgouda.nl o.v.v. Banenzwemmen voor mensen met een visuele beperking. Maar ook op de dag zelf ben je van harte welkom om spontaan aan te sluiten! 

Parkinson Boksen door 'N Joy Healthy Sports

Wat: Parkinson Boksen door 'N Joy Healthy Sports
Tijd: 12:45 – 13:45 uur

 

Het is gebleken dat boksen een heel geschikte sport kan zijn voor mensen met de ziekte van Parkinson. Bij boksen combineert u het verbeteren van uw uithoudingsvermogen met het (leren) maken van bepaalde bewegingen.
Hierdoor kunt u uw balans, spierkracht en motorische vaardigheden verbeteren. Bokstraining volgen betekent overigens niet dat u de ring in moet: de training voor mensen met Parkinson is meestal een vorm waarbij geen echt contact wordt gemaakt. Dit maakt het voor de meeste mensen toegankelijker en prettiger. 

 

Aanmelden kan via inschrijven@sportpuntgouda.nl o.v.v. Parkinson Boksen. Maar ook op de dag zelf ben je van harte welkom om spontaan aan te sluiten! 

Blinde Liefde voor Salsa

Wat: Blinde Liefde voor Salsa

Tijd: 13:00 – 14:00 uur

 

Een dansles voor mensen met 0 tot 100% zicht waar muziek, gezelligheid en dansen op gevoel centraal staan. Tijdens deze les is iedereen welkom en mensen met beperkt zicht kunnen de les goed volgen. Zo brengen we 2 werelden samen.

 

Aanmelden kan via inschrijven@sportpuntgouda.nl o.v.v. Blinde Liefde voor Salsa. Maar ook op de dag zelf ben je van harte welkom om spontaan aan te sluiten! 

Stoelengym door ISV Gouda

Wat: Stoelengym door ISV Gouda

Tijd: 14:00 – 15:00 uur

 

Een gediplomeerde en ervaren bewegingstherapeut geeft les aan ouderen die alleen oefeningen zittend in een stoel kunnen doen. Het gaat niet alleen om het fysieke maar ook om de juiste ademhaling. Stoelengym is veel meer dan alleen fysieke rek- en strekoefeningen. Ook juist ademhalen, iets waar in de lessen veel aandacht aan wordt besteed.

 

Aanmelden kan via inschrijven@sportpuntgouda.nl o.v.v. Stoelengym. Maar ook op de dag zelf ben je van harte welkom om spontaan aan te sluiten! 

Badminton door ISV Gouda

Wat: Badminton door ISV Gouda

Tijd: 14:00 – 15:00 uur

 

Wil je ervaren of aangepast badminton (voor mensen met een fysieke of licht verstandelijke beperking) ook iets voor jou is? Kom dan meedoen aan de badminton-clinic, verzorgd door een deskundige begeleider van ISV Gouda. 

 

Aanmelden kan via inschrijven@sportpuntgouda.nl o.v.v. Badminton. Maar ook op de dag zelf ben je van harte welkom om spontaan aan te sluiten! 

Stap mee

Wat: Stap Mee
Tijd: 15:15 – 16:15 uur
 

Wist u dat sport & bewegen bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven? Het kan bij bijvoorbeeld diabetes zelfs leiden tot een afname van medicatie. SPORT•GOUDA en een aantal gezondheidscentra in de wijken Goverwelle, Korte Akkeren en Gouda Noord slaan hun handen ineen voor een fitte en gezondere toekomst! Dit doen we door samen met deelnemers en zorgverleners iedere week te wandelen. En nu dus ook op zaterdag 11 juni tijdens het evenement ‘Iedereen kan meedoen!’. Uiteraard houden we rekening met ieders niveau. Iedereen is welkom, dus ook je ouders/broers/zussen! Kom jij ook een rondje door het Groenhovenpark mee wandelen? 

 

Aanmelden kan via inschrijven@sportpuntgouda.nl o.v.v. Stap Mee. Maar ook op de dag zelf ben je van harte welkom om spontaan aan te sluiten! 

Rolstoelvaardigheid door Stichting BEN

Wat: Rolstoelvaardigheid door Stichting BEN (Basketball Experience Nederland)
Tijd: 15:15 – 16:00 uur

 

Wil je eens ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten? Of ben je hier juist al bekend mee en wil je extra vaardigheden aanleren? Kom dan meedoen aan deze clinic en krijg vertrouwen in de rolstoel en leer skills om je zo soepel mogelijk voort te bewegen. Sportrolstoelen zijn beschikbaar. 

 

Aanmelden kan via inschrijven@sportpuntgouda.nl o.v.v. Rolstoelvaardigheid. Maar ook op de dag zelf ben je van harte welkom om spontaan aan te sluiten! 

No Jump Volleybal door VollinGo

Wat: No Jump Volleybal door VollinGo
Tijd: 15:30 – 16:30 uur

 

De naam zegt het al, dit is volleyballen waarbij niet gesprongen mag worden. No-Jump Volleybal is daarom geschikt voor wie nog wel graag wil volleyballen, maar niet meer wil, kan of mag springen vanwege blessures in bijvoorbeeld rug, knie of enkel.

 

Aanmelden kan via inschrijven@sportpuntgouda.nl o.v.v. No Jump Volleybal. Maar ook op de dag zelf ben je van harte welkom om spontaan aan te sluiten! 

Rolstoelbasketbal door Stichting BEN

Wat: Rolstoelbasketbal door Stichting BEN (Basketball ExperienceNederland)
Tijd: 16:15 – 17:00 uur

 

Door rolstoelbasketbal te laten ervaren op allerlei niveaus en bij verschillende leeftijdscategorieën, zorgt stichting BEN voor een positieve invloed op de beeldvorming van gehandicaptensport. Of je nu rolstoel gebonden bent, een andere beperking hebt, of als je gewoon eens wilt beleven hoe het is om in een rolstoel te sporten, iedereen is welkom. Tijdens deze uitdagende clinic staan kennismaken met de sport en plezier voorop. Sportrolstoelen zijn beschikbaar.

 

Aanmelden kan via inschrijven@sportpuntgouda.nl o.v.v. Rolstoelbasketbal. Maar ook op de dag zelf ben je van harte welkom om spontaan aan te sluiten! 

 


Kim | Projecten

Vragen over Grenzeloos Actief, de sportzoeker of aangepast sporten? Bij Kim ben je aan het goede adres.