Gouda750 jaar - sport en beweegactiviteiten

Dit jaar bestaat Gouda 750 jaar en dat gaat groots gevierd worden met een jaar vol activiteiten voor en door Gouda! Ook SPORT•GOUDA organiseert een aantal sportieve evenementen. Zo trappen we op 22 april af met de Kaas- en Stroopwafelspelen. Dit zijn de Koningspelen maar dan in een speciaal Gouda 750-jasje. Op 11 juni organiseren we ‘iedereen kan meedoen’. Een inclusief sport- en beweegevenement waar Gouwenaars met of zonder beperking aan kunnen deelnemen. Voor iedereen dus! 18 juni staat er een Goudse Sportestafette en sportstrijd tussen de Goudse verenigingen op het programma, waarbij verenigingen zichzelf van hun beste kant kunnen laten zien. Op 3 september combineren we bewegen met cultuur met de Tour de Gouda 750. In de vorm van een triatlon voor het hele gezin gaan we zwemmend, fietsend en wandelend door Gouda en leren we direct wat over de Goudse cultuur!

 

Hieronder lees je alvast meer informatie over een aantal van deze activiteiten.

Heb je vragen, neem dan contact met ons op!

Kaas en stroopwafelspelen - 22 april 2022

We vieren de verjaardag van Koning Willem-Alexander traditiegetrouw de vrijdag voor de meivakantie, dit jaar geheel in Goudse stijl: De Goudse Kaas- en Stroopwafelspelen Gouda 750.


Gouda bestaat in 2022 750 jaar, dit gaan we groots vieren! Een mooi moment om Gouda 750 meteen met een knaller te laten beginnen voor de Goudse basisscholen. Samen met het MboRijnland, de Brede School Gouda en SPORT•GOUDA wordt deze speeldag vormgegeven en we worden ondersteund door sportverenigingen en sponsors Albert Heijn Gouda en Oasen. Het wordt een groot feest!


Wat gaan we doen tijdens deze spelen? Deze dag, vrijdag 22 april 2022, staat in het teken van Bewegen. We laten zien dat bewegen van belang is en vooral veel plezier geeft. Alle Goudse basisschoolleerlingen gaan lekker samen sporten en plezier beleven met verschillende uitdagende spelen.

Daarnaast geven ook de Goudse verenigingen invulling aan de speldag. Op deze manier leren de basisschoolleerlingen verschillende sporten kennen die Gouda te bieden heeft en kunnen verenigingen laten zien waarom zij hun sport zo leuk vinden.

De spelen worden op meerdere locaties georganiseerd: Sportpark ONA, Sportpark Groenhovenpark, Sportpark Uiterwaard en voor de onderbouw een programma op de schoolpleinen. Het evenement is op vrijdag 22 april 2022 en duurt van 9:00 tot 14:00 uur.

Iedereen kan meedoen - 11 juni 2022

‘Iedereen kan meedoen’ op zaterdag 11 juni 2022 staat helemaal in het teken van sport en bewegen voor mensen met én zonder beperking. Gezelligheid en gezamenlijk meedoen staan voorop, maar tegelijkertijd willen we ook een informatief en bewustwordings-element aan dit evenement koppelen.

 

De activiteiten gaan plaatsvinden in en rondom Sporthal Dick van Dijk. Graag willen we ook het programma voor de dag met iedereen invullen. Verenigingen, met of zonder bestaand aangepast aanbod, Goudse organisaties die betrokken zijn op het gebied van aangepast sporten en/of zorg en welzijn, vragen we om mee te denken over de invulling van dit event. Lees meer informatie over de ideeën en mogelijkheden verder op deze pagina.

Sportestafette - 18 juni 2022

Sport verbindt: op zaterdag 18 juni 2022 is Gouda overal in beweging, op het land, op het water en in het zwembad. Aan de Gouda 750 Sportestafette doen vrijwel alle sportaanbieders uit de stad mee met een feestelijke activiteit op de uitgebreide 'sportmenukaart’ van deze dag.

Vooral op de eigen sportlocatie wordt een open training, een clinic, een wedstrijd of bijvoorbeeld een tentoonstelling of iets anders georganiseerd, karakteristiek voor deze vereniging of sportlocatie. Gouwenaars worden uitgenodigd door middel van bijvoorbeeld een fietstocht alle of een aantal locaties te bezoeken. De dag start met een openingsceremonie tijdens de Gouda Beach Experience op de Markt. Daar wordt het ‘Goudse ('olympische') vuur’ ontstoken. Deze fakkel begint aan een estafette langs de highlights van het programma.

Aan het einde van de dag eindigt de fakkel weer op de Markt. Dit is tevens de start van ‘de Goudse Sportstrijd’. Op en rond de velden van Gouda Beach Experience op de Markt, strijden teams van diverse sportverenigingen tegen elkaar. Welke vereniging komt als winnaar uit de bus?