Brede School Gouda en SPORT•GOUDA introduceren Sportcampus Gouda mini

Op 21 september 2021 opende Wethouder Michiel Bunnik samen met kinderwethouder Kyan van Wetten Sportcampus Gouda. Een activiteit waarbij kinderen na schooltijd op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met diverse sporten en sportverenigingen. Iedere week is er een andere vereniging te gast die een clinic geeft en na afloop van de les krijgen de kinderen het aanbod om ook bij de vereniging een aantal keer kosteloos mee te komen doen. Vanwege het succes van Sportcampus Gouda is er nu ook Sportcampus Gouda mini: voor kinderen vanaf groep 2!

Sportcampus Gouda mini

Sportcampus Gouda is een initiatief van de Brede School en SPORT•GOUDA. Eefke Verheul, Brede School: “We merkten dat een hoop kinderen wel willen sporten maar dat de stap naar een vereniging best groot is, want hoe weet je nou welke sport er bij je past?”

Bram van Pelt, SPORT•GOUDA: “Met de Sportcampus verdwijnt die drempel, kinderen melden zich aan en de verenigingen komen langs bij hen, dit geeft rust en overzicht.”

 

De begeleiding van de groep wordt verzorgd vanuit SPORT•GOUDA, zo is er iedere week een vast gezicht die de kinderen kan helpen als dat nodig is.

 

Dat de Sportcampus Gouda een succes is merken ze bij de Brede School ook! “De groepen zitten iedere periode nagenoeg vol”, aldus Eefke Verheul. Ook kregen ze regelmatig de vraag of er ook kleuters aan de Sportcampus mee mogen doen. Deze kinderen zijn nog niet verbonden aan een vereniging en willen graag wel bewegen. “Dit was een uitgelezen kans om daarop in te spelen”, aldus Bram van Pelt. “Zo ontstond het idee om de Sportcampus mini te openen.”

 

Sinds de herfstvakantie draait de Sportcampus mini met kinderen uit groep 2 en 3. Door groep 3 bij deze groep aan te laten sluiten krijgen de kinderen meer aanbod op maat en houden we in de gewone Sportcampus-groepen meer ruimte voor kinderen uit hogere groepen.

 

Wil jij ook meedoen met de Sportcampus of Sportcampus mini? De inschrijving voor de weken tussen de kerst- en voorjaarsvakantie is nu geopend voor iedereen van groep 2 t/m 8. Opgeven kan via de website van de Brede School www.bsgouda.nl.  

 

Meer informatie over Sportcampus Gouda mini en Sportcampus Gouda?

Neem contact op met Brede School Gouda, Eefke Verheul via eefke.verheul@bsgouda.nl, tel: 0182-527101 of met SPORT•GOUDA, Bram van Pelt via bram.vanpelt@sportpuntgouda.nl, tel: 0182-590910.  

 

Via deze link vind je ook meer informatie over Sportcampus Gouda en Sportcampus Gouda mini  >>https://www.sportpuntgouda.nl/Bewegen-leefstijl/projecten-brede-school/sportcampus-gouda