Corona update: maatregelen Groenhovenbad per 28 november 05:00 uur

Corona update Groenhovenbad per zondag 28 november

Naar aanleiding van de persconferentie van vrijdag 26 november 2021 en zoals te lezen op de website van de Rijksoverheid, zijn wij genoodzaakt om vanaf 28 november 2021 05:00 uur, extra maatregelen te nemen bovenop de al bestaande controle op het coronatoegangsbewijs (QR code) inclusief check ID bewijs

 

Vervroegde sluitingstijd

Met ingang van zondag 28 november 2021 sluit het Groenhovenbad om 17:00 uur.

Dit betekent dat alle activiteiten na 17:00 uur tot nader bericht komen te vervallen. Alle gebruikers van het Groenhovenbad ontvangen hierover per e-mail informatie. Ouders van kinderen die zwemlessen volgen na 17:00 uur hebben ook een mail ontvangen over de oplossing voor de zwemlessen, die ingaat per dinsdag 30 november 2021.

 

Mondkapje en 1,5 meter

Voor alle bezoekers van het Groenhovenbad vanaf 13 jaar verplicht een mondkapje in de publieke binnenruimtes. In de kleedkamers mag het mondkapje af zodat deze in de tas kan worden gedaan alvorens men naar het zwembad loopt. Daarnaast geldt de 1,5 meter afstandregel weer.

 

Coronatoegangsbewijs

Er moet een coronatoegangsbewijs (CTB) getoond worden door iederen vanaf 18 jaar die de accommodatie betreed. Als bezoeker/deelnemer van één van onze activiteiten of die van een zwemvereniging betekent dit dat er bij aankomst, ook als dit meerdere keren per week is, om je coronatoegangsbewijs en ID wordt gevraagd. Bij een negatieve check mogen wij je helaas geen toegang verlenen tot het zwembad. Wij hopen hiervoor op je begrip.

 

Zwemlessen 

Wanneer je met je kind naar het zwembad komt voor de zwemles wordt je bij de entree gevraagd om je coronatoegangsbewijs, inclusief de check met het ID bewijs. Deze wordt gevraagd aan iedereen van 13 jaar en ouder. Heb je geen geldige QR code, dan kun je ervoor kiezen om een familielid je kind naar de zwemles te laten brengen.

Let op: hier komt bij dat het dragen van een mondkapje verplicht is in de publieke ruimten en dat men ten opzichte van andere andere bezoekers 1,5 meter afstand moet houden. Het mondkapje hoeft niet gedragen te worden wanneer je plaats hebt genomen in de horeca.

Na afloop van de zwemles wacht je in de kleedkamer, wij komen de kinderen terugbrengen. Het opwachten bij de doucheruimte en het gebruik van shampoo is niet toegestaan.

 

Horeca

Voor toegang tot de horeca is een coronatoegangsbewijs nodig voor iedereen vanaf 13 jaar en is een vaste zitplaats verplicht.

 

Basisregels voor Groenhovenbad

Naast het coronatoegangsbewijs graag aandacht bij de toegang tot het Groenhovenbad voor de volgende basisregels:

  • Heb je klachten die passen bij het coronavirus of ben je positief getest? 
    Kom dan niet naar het Groenhovenbad. Blijf dan thuis en uit de buurt van anderen. Ook als ze al gevaccineerd zijn. Laat je testen indien dat nog niet gedaan is.
  • Houd in onze accommodatie 1,5 meter afstand van anderen. 
  • Geef andere mensen geen hand.
  • Was vaak en goed je handen.
  • Hoest en nies in je elleboog.

 

Wij hopen je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht je toch nog vragen hebben dan kun je deze mailen naar groenhovenbad@sportpuntgouda.nl

Ondanks de huidige maatregelen graag tot ziens in het Groenhovenbad.

 

Vragen over zwemmen in het Groenhovenbad?
Miranda | Coördinator Groenhovenbad

Vragen over het Groenhovenbad of de zwemactiviteiten? Neem contact op met het Miranda.

Vragen over zwemmen in het Groenhovenbad?
Karin | Coördinator Groenhovenbad

Vragen over het Groenhovenbad of de zwemactiviteiten? Neem contact op met het Karin.