Valpreventietraining per 10 november weer van start

SPORT•GOUDA geeft vervolg aan valpreventietraining

Succesvolle training ‘Stevig op de been’ per 10 november weer van start

De in 2020 opgestarte valpreventietraining ‘Stevig op de been’ krijgt eind dit jaar én in 2022 een vervolg! Blijven bewegen is belangrijk voor lichaam en geest, met name voor ouderen. Vaak durven ouderen niet deel te nemen aan beweegactiviteiten uit angst om te vallen. Een (bijna) val veroorzaakt onzekerheid en spanning, waardoor bepaalde situaties of activiteiten vermeden worden. Met als gevolg een sociaal isolement. Angst om naar buiten te gaan tijdens de coronapandemie heeft dit er niet gemakkelijker op gemaakt. SPORT•GOUDA start daarom met een nieuwe serie valpreventietrainingen ‘Stevig op de been’ om ouderen mobiel en in beweging te houden. Een speciale training om ouderen over valangst heen te helpen en het vallen in de toekomst te voorkomen. De eerste cursus start op woensdag 10 november 2021 in de wijk De Korte Akkeren.

Stevig op de been

SPORT•GOUDA start per woensdag 10 november 2021 met een nieuwe 6-weekse training, in samenwerking met Goudse zorgaanbieders, zoals fysiotherapeut Fysiostaete. Deelnemers leren tijdens de training ‘Stevig op de been’ onder andere de risicofactoren in te schatten en te vermijden. De training zorgt voor verbetering van de algehele conditie en mobiliteit. Tenslotte wordt er gewerkt aan meer zelfvertrouwen, ontspanning en afname van valangst bij de deelnemers. De training is bedoeld voor ouderen die zelfstandig wonen, vitaal fit en geestelijk gezond zijn. ‘Stevig op de been’ is een opstaptraining van 6 keer. Na de training zijn de deelnemers in staat om zich aan te sluiten bij reguliere beweegactiviteiten, zoals de Vitaal 55+ activiteiten van SPORT•GOUDA.

 

Algemene informatie over valpreventietraining ‘Stevig op de been’

  • Data: woensdag 10, 17, 24 november, 1, 8, 15 december 2021
  • Tijd: 13:00 – 14:00 uur
  • Adres: Gymzaal G. Leeustraat 4, 2802 RZ Gouda
  • Kosten: € 10,- voor 6 keer
  • Voor wie: ouderen (65+) die zelfstandig wonen, vitaal fit en geestelijk gezond zijn
  • Aanmelden: via inschrijven@sportpuntgouda.nl of bel: 0182 590910.

‘Stevig op de been’ wordt gevolgd onder begeleiding van een beweegdocent en een fysiotherapeut.

Heeft u vragen over de training ‘Stevig op de been’? Dan kunt u contact opnemen met Sabine Slootweg, sabine.slootweg@sportpuntgouda.nl of bel: 0182 590910.

 

Foto: De valpreventietraining in 2020 vond tijdens de coronapandemie deels buiten plaats.

Wilt u meer informatie over valpreventie? Bel Sabine!
Sabine | Beweegmakelaar-West

Sabine is Beweegmakelaar-West. De beweegmakelaars halen de vraag uit de wijk. Waar is behoefte aan en hoe kunnen we deze behoefte vorm geven. Vraag het Sabine!