Brede School Gouda en SPORT•GOUDA introduceren Sportcampus Gouda

Sportcampus Gouda “ieder kind een sport!”

Sportcampus Gouda is een activiteit waarbij kinderen van groep 3 t/m 8 kennismaken met diverse sporten. In een cyclus van 7 tot 10 weken ontdekken zij elke week een andere sport die in Gouda aangeboden wordt. Wekelijks maken zij kennis met een andere sportvereniging uit Gouda, die de kinderen die middag onderdompelt in haar sport. Initiatiefnemers Brede School Gouda en SPORT•GOUDA zijn trots dat zij op 21 september 2021 de Sportcampus Gouda officieel kunnen openen!

 

Officiële opening
Sportcampus Gouda draait sinds de herfstvakantie van 2020 warm. Na een eerste proefserie wordt het tijd om deze nieuwe activiteit en het splinternieuwe logo te presenteren aan de rest van Gouda. Op dinsdag 21 september was de officiële feestelijke kick-off met Michiel Bunnik; wethouder sport, en Kyan van Wetten!

Bewegen en sportkeuze stimuleren

Het ene kind weet al vroeg bij welke sportvereniging het lid wil worden. Het andere kind wil wel sporten, maar heeft juist geen idee waar of welke sport. En dan zijn er ook nog kinderen die niet bekend zijn met sport in het algemeen. Omdat zij dat van huis uit niet hebben meegekregen of omdat ze er gewoon nooit mee in aanraking zijn gekomen of niet mee bezig zijn. Voor al deze kinderen is Sportcampus Gouda in het leven geroepen. Op een laagdrempelige manier, op een vaste locatie en met een vaste begeleiding leren ze diverse sporten kennen.

 

SPORT•GOUDA verzorgt de lessen en is daarmee het bekende gezicht voor de kinderen. Elke week worden zij daarbij ondersteund door een andere gastvereniging. Met Sportcampus Gouda kunnen kinderen ontdekken welke bekende en minder bekende sporten er in Gouda allemaal zijn. En dat die verenigingen hartstikke leuk zijn om je aan te verbinden. Sportcampus Gouda wil bewegen bij kinderen stimuleren en een eventuele sportkeuze én de overgang naar een sportvereniging voor de kinderen makkelijker maken. Maar dit is zeker geen verplichting.

Ook wanneer kinderen niet willen kiezen of geen lid willen worden van een vereniging zijn ze welkom bij Sportcampus Gouda. Want juist door die deelname wordt er toch wekelijks een uur goed gesport!

Samenwerking met de verenigingen

Alle sportverenigingen in Gouda hebben de kans om zich te verbinden aan Sportcampus Gouda. Aan de hand van pakketkeuzes Goud, Zilver, Brons verbinden zij zich 1 of meerdere keren aan de Sportcampus. Per pakket staat er een vergoeding voor de clubkas tegenover.

Aan het einde van de Sportcampus krijgen de kinderen informatieflyers mee van de sporten die zij de afgelopen periode hebben gevolgd. Zo hebben ze alle informatie per vereniging overzichtelijk bij elkaar. Daarnaast staat er op de flyer vermeld hoe de kinderen gratis een keer mogen meedoen bij de vereniging zelf.

 

Ambitie
Sinds oktober 2020 is Sportcampus Gouda van start gegaan voor kinderen vanaf groep 3.
De ambitie is om in schooljaar 2021-2022 ook een Sportcampus te organiseren voor een jongere doelgroep.  

Inschrijven

De kinderen kunnen zich inschrijven bij de Brede School (bsgouda.nl). Deelname is voor een periode van vakantie tot vakantie (7 tot 10 weken). Na deze periode mogen zij zich nog een keer opgeven, maar bij een overinschrijving geldt wel dat nieuwe kinderen voorrang hebben op kinderen die al eerder hebben meegedaan. De kosten zijn € 0,50 per les, dit bedrag dient voldaan te worden bij inschrijving.

 

Meer informatie over Sportcampus Gouda

Wilt u meer informatie over Sportcampus Gouda? Neemt u dan contact op met Brede School Gouda, Eefke Verheul via eefke.verheul@bsgouda.nl, tel: 0182-527101 of met SPORT•GOUDA, Jelle Melkert via jelle.melkert@sportpuntgouda.nl, tel: 0182-590910.

Kijk ook op https://www.bsgouda.nl/projecten/sportcampus-gouda/ 

 

Foto's: Astrid den Haan