LED verlichting Goudse Rugby opgeleverd

Gemeente en SPORT•GOUDA druk met uitvoeringsprojecten buitensportaccommodaties

Een paar jaar geleden is het rugbyveld van RFC Gouda vergroot om tegemoet te komen aan de groei van de club. Tijdens deze uitbreiding gaf de vereniging aan de veldverlichting graag gelijktijdig om te zetten in LED verlichting. Deze klus is in nauw overleg met de rugbyvereniging en de gemeente Gouda, onder aansturing en opdrachtgeverschap van SPORT•GOUDA aangepakt. De verlichting is vorige week officieel in gebruik genomen.

 

Duurzame en veilige sportomgeving

De gemeente en SPORT•GOUDA hebben de wens om sportaccommodaties te verduurzamen. In dat kader zijn onlangs alle 12 armaturen van de lichtinstallatie bij RFC Gouda vervangen door LED armaturen. De energiebesparing bedraagt 22% met een veel grotere lichtopbrengst op het veld.

Wethouder Sport, Michiel Bunnik: “Verduurzaming en klimaat zijn belangrijke onderwerpen voor de gemeente. Vanuit de klimaatdoelstellingen én kostenbesparing stimuleren we sportverenigingen om energie te besparen. De nieuwe LED verlichting bij RFC Gouda is een mooi voorbeeld van een verduurzaming die de komende jaren ook een forse besparing voor de vereniging oplevert”.

Tevreden over samenwerking

Gert Jaap Mooij, voorzitter van RFC Gouda laat weten: “RFC Gouda is blij met de nieuwe LED verlichtingsinstallatie op haar veld aan de Uiterwaardseweg. Al jaren streven zowel RFC Gouda als de gemeente naar een duurzame, veilige sportomgeving. In de jaren hiervoor door onder andere verruiming van de veldencapaciteit om invulling te geven aan het groeiend ledenaantal, maar ook in de verduurzaming van het sportpark met de directe investering in LED verlichting. Mede door de proactieve houding van de gemeente en de medewerkers van SPORT•GOUDA is in zeer korte tijd een prachtige installatie geleverd waarmee RFC Gouda de komende jaren een forse besparing op de elektriciteitskosten realiseert. Ook worden we begeleid met de aanvraag voor de juiste subsidies die deze investering draaglijker maakt. Ook dank aan de buurtbewoners die door directe en opbouwende feedback hebben gezorgd dat tijdens de installatie de kinderziektes met betrekking tot afstelling snel verholpen zijn.”

 

Foto links: Gert Jaap Mooij, voorzitter RFC Gouda, en Michiel Bunnik, wethouder Sport gemeente Gouda, poseren op het rugbyveld met op de achtergrond één van de LED armaturen.
Fotograaf: Pim Mul