Banenzwemmen Buitenbad per 1 februari

Buitenbad Groenhovenbad mag open

Vanaf 1 februari kan er weer beperkt buiten gezwommen worden. In navolging van een aantal andere buitenbaden in Nederland is vandaag besloten dat ook het buitenbad van het Groenhovenbad per 1 februari beperkt opengesteld kan worden, voor banenzwemmen. Het buitenzwembad wordt als buitensportaccommodatie aangemerkt. Door de strenge richtlijnen is een bezoek aan het buitenbad alleen op voorwaarde en met inachtneming van diverse maatregelen, zoals registreren en reserveren, mogelijk.
Lees hieronder meer!

Openingstijden en reserveren
Het buitenbad zal vooralsnog open gaan op de volgende dagen en tijden:

  • maandag t/m vrijdag - 07:00 tot 12:00 uur
  • dinsdag en donderdag - 16:00 tot 19:00 uur
  • zaterdag en zondag - 08:00 tot 14:00 uur

 

Let op! Voor banenzwemmen in het buitenbad is een zwemdiploma verplicht!

 

Vooraf reserveren is verplicht en gaat via de online afspraken link.
Je reserveert hier een datum en tijdslot en betaalt direct via iDeal voor het kaartje à € 4,70*. (Restitutie van het bedrag is niet mogelijk).
De bevestiging die je ontvangt toon je bij het zwembad als toegangsbewijs.

*Abonnementen en badenkaarten kunnen voor deze openstelling niet gebruikt worden. Die zijn in verband met de coronasluiting allemaal ‘in de wacht’ gezet en kunnen pas weer gebruikt worden als het gehele zwembad weer open gaat.

Routing en omkleden
Aangekomen bij het Groenhovenbad ga je, niet eerder dan 5 minuten voor aanvang, via de trap naar boven en loopt dan buitenom, via het hek aan de rechterkant van de hoofdingang, richting het buitenbad. 10 minuten na aanvang van het tijdslot sluit het toegangshek. 

 

Zie filmje hier links voor de route!

 

Zorg dat je thuis je badkleding al aantrekt onder de bovenkleding. Bij het buitenbad staan twee tenten klaar voor het omkleden na afloop van het zwemmen. Toiletten en douches zijn helaas niet beschikbaar. Per uur kunnen in totaal 16 tot 20 personen banenzwemmen in het buitenbad, waarvan maximaal 45 minuten gezwommen kan worden.

De binnenbaden en binnenkleedkamers zijn gesloten.

 

Houd je te allen tijde aan de algemene gezondheidsregels omtrent corona en blijf bij klachten thuis!

Watertemperatuur

Het zwembadwater is verwarmd tot een temperatuur van 19 tot 21 graden Celsius. Bij nachtvorst en harde wind kan het badwater vooral ’s ochtends net onder die temperatuur zijn. Houd daar rekening mee. Het gebruik van een wetsuit en een badmuts wordt aangeraden bij een watertemperatuur van 15 tot en met 18 graden.

 

Het zwemwater zal nooit kouder dan 15 graden zijn, maar evengoed is voorzichtigheid geboden. Ondanks de aanwezigheid van zwembadmedewerkers is het zwemmen in het buitenbad op eigen risico. Als je een thermodeken en warme drank meeneemt, kun je na afloop makkelijker opwarmen.

Heb je een vraag over zwemmen in het buitenbad? Neem contact op!
Miranda | Coördinator Groenhovenbad

Vragen over het Groenhovenbad of de zwemactiviteiten? Neem contact op met het Miranda.

Heb je een vraag over zwemmen in het buitenbad? Neem contact op!
Karin | Coördinator Groenhovenbad

Vragen over het Groenhovenbad of de zwemactiviteiten? Neem contact op met het Karin.