Nog geen baby- en peuterzwemmen in het Groenhovenbad

Voorlopig nog geen baby- en peuterzwemmen in het Groenhovenbad

 

Helaas kunnen we in verband met het coronavirus nog geen baby- en peuterzwemmen aanbieden in het Groenhovenbad. Tijdens het baby- en peuterzwemmen zou het kunnen voorkomen dat een baby of peuter een "grote" boodschap doet. Uit onderzoek, waarbij onder meer de TU Delft betrokken is, blijkt dat het COVID-19 virus langer actief blijft in ontlasting. In de richtlijn hygiëne en desinfectie in badinrichtingen staat dat dit een risico zou kunnen zijn in het water. Aangeraden wordt baby- en peuterlessen in een apart bad te geven en te zorgen dat het water niet in de mond terechtkomt en het totale badwater te verversen na een "ongelukje".

Deze adviezen zijn echter lastig op te volgen in ons bad en zeker met baby's en peuters. Wij willen graag ieders veiligheid waarborgen. Daarom hebben wij, tot onze spijt, besloten voorlopig nog geen baby- en peuterzwemmen aan te bieden. Wij vragen om uw begrip en hopen u snel weer bij ons te kunnen ontvangen.

 

Eventuele badenkaarten worden verlengd. Als u vragen heeft kunt u contact met ons opnemen door een mail te sturen aan Groenhovenbad@sportpuntgouda.nl of bel 0182 694 969. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 9:00-17:00 uur.