Wie worden de winnaars van de Goudse Sportverkiezing?

Wie worden de winnaars van de Goudse Sportverkiezing?

Over enkele dagen is het zover! Op donderdagavond 20 februari worden de winnaars van de Goudse Sportverkiezing eindelijk bekend gemaakt. De jury, bestaande uit de Goudse journalisten en de VGSO, onder aanvoering van sportjournalist Gerrit Schinkel, heeft de afgelopen weken intensief beraad gehouden. Achter de schermen worden de trofeeën inmiddels gegraveerd. Grote vraag is: wie worden de winnaars? Om dat te weten te komen moet je er bij zijn: de Goudse Sportverkiezing.

 

Programma Goudse Sportverkiezing

De aftrap van het programma is de officiële opening en het bekendmaken van de naam van de nieuwe sporthal door wethouder Michiel Bunnik. Tijdens de feestelijke avond wordt bekend gemaakt wie sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg van de periode 2018/2019 is geworden. Daarnaast reikt de VGSO de vrijwilligerspenningen uit en maakt de gemeente Gouda bekend wie de integratieprijs wint.

Meer informatie is te vinden op www.goudsesportverkiezing.nl. Ook aanmelden is nog mogelijk, er zijn nog een aantal plaatsen vrij.

 

Feestweek

Voor wie niet in de gelegenheid is om bij de Goudse Sportverkiezing aanwezig te zijn is er een feestweek georganiseerd ter ere van de opening van de nieuwe sporthal.

Van maandag 24 tot en met vrijdag 28 februari is de hal tijdens het activiteitenprogramma geopend. Iedereen kan dan komen kijken en natuurlijk mee doen aan de activiteiten!

Het programma van de feestweek is hier te vinden.

De spanning omtrent de locatie van de komende Goudse Sportverkiezing is er goed in gehouden de laatste weken. Nu is dan eindelijk de locatie van de feestelijke uitreikingsavond bekend. Het podium van de Goudse Sportverkiezing, die plaatsvindt op donderdag 20 februari 2020, wordt opgebouwd in de nieuwe sporthal aan het Tobbepad naast het Groenhovenbad. De aftrap van de Goudse Sportverkiezing is het bekendmaken van de naam van de nieuwe hal door wethouder Michiel Bunnik. Ter ere van de officiële opening is er naast de Sportverkiezing ook een feestweek, zodat alle Goudse inwoners kennis kunnen maken met de nieuwe hal. Deze feestweek, met een mooi en divers programma, is de week na de opening: van maandag 24 tot en met vrijdag 28 februari.

 

Nieuwe sporthal

Op donderdagavond 20 februari 2020 worden de winnaars van de Goudse Sportverkiezing gehuldigd in de nieuwe sporthal aan Tobbepad 2 te Gouda. Wethouder Sport, Michiel Bunnik, geeft dan het startschot van deze feestelijke avond met als openingsact de onthulling van de naam van de hal.

Aansluitend wordt de Goudse Sportverkiezing gehouden, waarvan het programma in het teken staat van ‘ontmoeten’. Ontmoetingen met sporters, vrijwilligers, genomineerden, voorzitters en leden van sportverenigingen. Maar ook het Goudse bedrijfsleven, gemeenteraad, cultuur, onderwijs, sociale domein en alle andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd. Deze avond biedt de uitgelezen mogelijkheid voor al deze partijen om met elkaar in contact te komen.

 

Feestweek

Na deze avond vol ontmoetingen volgt er in de sporthal een feestweek met activiteiten voor jong en oud. SPORT•GOUDA organiseert in samenwerking met sport- en beweegaanbieders, verenigingen en culturele en maatschappelijke samenwerkingspartners een divers programma om alle Goudse inwoners kennis te laten maken met de nieuwe sporthal. Van maandag 24 tot en met vrijdag 28 februari is de hal tijdens het activiteitenprogramma geopend. Iedereen kan dan komen kijken en natuurlijk mee doen aan de activiteiten!

Via de website www.goudsesportverkiezing.nl kunnen geïnteresseerden zich aanmelden om bij de opening en Goudse sportverkiezing aanwezig te zijn.

Het programma van de feestweek wordt binnenkort bekend gemaakt via deze website.

Het is zover! De nominaties voor de Goudse Sportverkiezing 2018-2019 zijn bekend. De jury, bestaande uit Goudse sportjournalisten en de VGSO heeft per categorie drie sporters/teams genomineerd. Tijdens de feestelijke uitreiking op donderdag 20 februari zullen de winnaars bekend worden gemaakt.

De genomineerden zijn:

 

SPORTTALENT

Jochem Ribberink - Atleet - AV Gouda

Liam Rietbroek - Jiu Jitsu - Den Edel Gouda NL

Rik Smitskamp - Shaolin Kempo - Shaolin Kempo Kai Gouda

 

SPORTMAN

Bastiaan de Knoop - Zwemmend redden - Goudse Reddingsbrigade

Pascal van Norden - Ultra-Atleet - AV Gouda

Boy Vogelzang - Jiu Jitsu - Den Edel Gouda NL

 

SPORTVROUW

Lisa Bruijnincx - Roeien - Roei- en Zeilvereniging Gouda

Aafke van Leeuwen - Jiu Jitsu - Den Edel Gouda NL

Nikki Smitskamp - Shaolin Kempo - Shaolin Kempo Kai Gouda

 

SPORTTEAM

Jongens U14-1 Bouncers - Basketbal - Bouncers Basketball

Dames 1 GZC DONK - Waterpolo - GZC DONK

Dames 1 Vriendenschaar - Tafeltennis - GTV Vriendenschaar

 

Feestelijke uitreiking

Op donderdagavond 20 februari 2020 worden de winnaars bekend gemaakt. Het toneel van deze spannende en feestelijke avond blijft nog even een verrassing, maar zal binnenkort bekend worden gemaakt. Wat we al wel kunnen vertellen is dat Gouwenaar John Stubbe tijdens deze avond verantwoordelijk is voor de presentatie. John Stubbe is presentator en entertainer bij grote sportevents en presenteerde eerder al de sportverkiezing in Gouda, Amstelveen en Den Haag en gaf vorm aan het entertainment bij onder andere het WK Beachvolleybal, WK Hockey en WK Shorttrack.

Via de website www.goudsesportverkiezing.nl wordt een poll omtrent de genomineerden bijgehouden. Ook kunnen geïnteresseerden zich via de website aanmelden om bij de verkiezing aanwezig te zijn.

Goudse Sportverkiezing

Na een jaar pauze worden er op donderdag 20-02-2020 weer prijzen uitgereikt. Het thema voor de komende editie is ‘ontmoeten’, en dat in de breedste zin van het woord. Ontmoetingen van en mét sporters, vrijwilligers, genomineerden, voorzitters en leden van sportverenigingen, gemeenteraad en het bedrijfsleven. Maar ook de ontmoeting van sport met cultuur en onderdelen uit het onlangs ondertekende Goudse sportakkoord komen voorbij in het programma. Maar het belangrijkste onderdeel van de feestelijke uitreikingsavond is natuurlijk de bekendmaking van de sportman, sportvrouw, sportploeg en het sporttalent van de periode 2018-2019, en de uitreiking van de vrijwilligerspenningen door de VGSO.

 

Organisatie en jury

De organisatie van de Goudse Sportverkiezing is, in opdracht van de gemeente Gouda, in handen van SPORT•GOUDA. De jurering wordt net als voorgaande edities verzorgd door de Goudse journalisten en de VGSO, onder aanvoering van sportjournalist Gerrit Schinkel. Suggesties voor nominaties kunnen tot en met 10 januari 2020 worden ingestuurd waarna de jury de uiteindelijke nominaties bepaald. Op de website www.goudsesportverkiezing.nl staat meer informatie en de aanmeldlink richting de jury. Let op: ook prestaties uit 2018 worden meegenomen in de uiteindelijke lijst.

 

Locatie

Binnenkort wordt de locatie van de feestelijke uitreiking van de Goudse Sportverkiezing bekendgemaakt. Gouda telt veel mooie, sportieve locaties, en daarvan komt er binnenkort nog eentje bij. Keuze genoeg dus! De Goudse sporters staan dus zeker niet in de kou bij de komende editie.