Genomineerden Goudse Sportverkiezing bekend

Het is zover! De nominaties voor de Goudse Sportverkiezing 2018-2019 zijn bekend. De jury, bestaande uit Goudse sportjournalisten en de VGSO heeft per categorie drie sporters/teams genomineerd. Tijdens de feestelijke uitreiking op donderdag 20 februari zullen de winnaars bekend worden gemaakt.

De genomineerden zijn:

 

SPORTTALENT

Jochem Ribberink - Atleet - AV Gouda

Liam Rietbroek - Jiu Jitsu - Den Edel Gouda NL

Rik Smitskamp - Shaolin Kempo - Shaolin Kempo Kai Gouda

 

SPORTMAN

Bastiaan de Knoop - Zwemmend redden - Goudse Reddingsbrigade

Pascal van Norden - Ultra-Atleet - AV Gouda

Boy Vogelzang - Jiu Jitsu - Den Edel Gouda NL

 

SPORTVROUW

Lisa Bruijnincx - Roeien - Roei- en Zeilvereniging Gouda

Aafke van Leeuwen - Jiu Jitsu - Den Edel Gouda NL

Nikki Smitskamp - Shaolin Kempo - Shaolin Kempo Kai Gouda

 

SPORTTEAM

Jongens U14-1 Bouncers - Basketbal - Bouncers Basketball

Dames 1 GZC DONK - Waterpolo - GZC DONK

Dames 1 Vriendenschaar - Tafeltennis - GTV Vriendenschaar

 

Feestelijke uitreiking

Op donderdagavond 20 februari 2020 worden de winnaars bekend gemaakt. Het toneel van deze spannende en feestelijke avond blijft nog even een verrassing, maar zal binnenkort bekend worden gemaakt. Wat we al wel kunnen vertellen is dat Gouwenaar John Stubbe tijdens deze avond verantwoordelijk is voor de presentatie. John Stubbe is presentator en entertainer bij grote sportevents en presenteerde eerder al de sportverkiezing in Gouda, Amstelveen en Den Haag en gaf vorm aan het entertainment bij onder andere het WK Beachvolleybal, WK Hockey en WK Shorttrack.

Via de website www.goudsesportverkiezing.nl wordt een poll omtrent de genomineerden bijgehouden. Ook kunnen geïnteresseerden zich via de website aanmelden om bij de verkiezing aanwezig te zijn.

Goudse Sportverkiezing

Na een jaar pauze worden er op donderdag 20-02-2020 weer prijzen uitgereikt. Het thema voor de komende editie is ‘ontmoeten’, en dat in de breedste zin van het woord. Ontmoetingen van en mét sporters, vrijwilligers, genomineerden, voorzitters en leden van sportverenigingen, gemeenteraad en het bedrijfsleven. Maar ook de ontmoeting van sport met cultuur en onderdelen uit het onlangs ondertekende Goudse sportakkoord komen voorbij in het programma. Maar het belangrijkste onderdeel van de feestelijke uitreikingsavond is natuurlijk de bekendmaking van de sportman, sportvrouw, sportploeg en het sporttalent van de periode 2018-2019, en de uitreiking van de vrijwilligerspenningen door de VGSO.

 

Organisatie en jury

De organisatie van de Goudse Sportverkiezing is, in opdracht van de gemeente Gouda, in handen van SPORT•GOUDA. De jurering wordt net als voorgaande edities verzorgd door de Goudse journalisten en de VGSO, onder aanvoering van sportjournalist Gerrit Schinkel. Suggesties voor nominaties kunnen tot en met 10 januari 2020 worden ingestuurd waarna de jury de uiteindelijke nominaties bepaald. Op de website www.goudsesportverkiezing.nl staat meer informatie en de aanmeldlink richting de jury. Let op: ook prestaties uit 2018 worden meegenomen in de uiteindelijke lijst.

 

Locatie

Binnenkort wordt de locatie van de feestelijke uitreiking van de Goudse Sportverkiezing bekendgemaakt. Gouda telt veel mooie, sportieve locaties, en daarvan komt er binnenkort nog eentje bij. Keuze genoeg dus! De Goudse sporters staan dus zeker niet in de kou bij de komende editie.