Weer in beweging met Sportimpuls Goudse Singelloop

Weer in beweging met Sportimpuls

De gemeente Gouda vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan sporten. De komende jaren wordt meer ingezet op thema’s als sociale cohesie, burger- en sportparticipatie en maatschappelijke verbondenheid. Daarom is dit jaar de Sportimpuls Goudse Singelloop geïnitieerd voor jong en oud vanuit de regio Gouda die last hebben van overgewicht of niet aan sporten toekomen door hun sociale situatie.

Vanuit de organisatie van de Nationale Goudse Singelloop is er plek voor circa 25 personen die momenteel niet sporten, maar het wel graag zouden willen. Zes weken voorafgaand aan de singelloop gaat deze groep sporten bij de atletiekvereniging AV Gouda. Het doel is meedoen aan een afstand van de Nationale Goudse Singelloop op 13 september 2019.

Begin weer met bewegen en sporten

Op 6 augustus om 19.00 uur start de eerste training. Zes weken lang kunnen circa 25 personen weer beginnen met bewegen en sporten. Zij gaan iedere week onder begeleiding en in groepsverband een uur sporten bij AV Gouda. Tevens krijgt men informatie over voeding en het menselijk lichaam. Het doel is meedoen aan de 1, 2 of 3,5 km van de Nationale Goudse Singelloop. Na de loop is het nog mogelijk om 3 maanden gratis te blijven sporten. Deze sportimpuls wordt aangeboden door de gemeente Gouda in samenwerking met EPICinderunning, FitForMe, AV Gouda en SPORT•GOUDA.

 

Meedoen?

De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Denk jij die Sportimpuls Goudse Singelloop is ook iets voor mij? Pak dan deze kans en meld je snel aan! Meer informatie is te vinden op www.singelloop.nl/sportimpuls

De Goudse Nationale Singelloop

Al meer dan 30 jaar is de Goudse Nationale Singelloop een begrip in Gouda en omgeving. Dit jaar vindt het hardloopevenement plaats op vrijdag 13 september 2019. Er is een 1 km en 2 km Familieloop voor kinderen t/m 12 jaar, een 3,5 km en 7 km met een parcours dwars door het centrum. Voor de meer getrainde loper is er een uitdagende 10 km. Dit jaar is het Prinses Máxima Centrum als goed doel gekoppeld aan de loop. Het grootste kinderkankercentrum in Europa wil ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.