Programma Goudse Sportzomer 2019

Programma Goudse Sportzomer 2019

Het is deze zomervakantie feest voor jong én oud bij SPORT•GOUDA! Voor iedere leeftijd zijn er wekelijkse activiteiten met een zomers thema. In het Groenhovenbad worden deze zomer naast diverse activiteiten voor de jeugd, ook een aantal activiteiten in de avonduren georganiseerd voor volwassenen rond het thema ‘Bewegen ontmoet Cultuur. Te denken valt aan toneel, dans, muziek en schilderen. Daarnaast wordt in Sportcentrum de Mammoet zoals vanouds op de dinsdagen het Ouder en Kind Gym aangeboden. Natuurlijk wordt de waterpret niet vergeten! Van maandag tot en met vrijdag worden er in het Groenhovenbad spelmiddagen voor kinderen tot 16 jaar georganiseerd. Elke week van de zomervakantie staat in een ander thema: sport, luchtkussens, ‘op de camping’, games en uiteraard: water. De zomervakantie wordt afgesloten met een feestweek!

 

Kinderactiviteiten FEESTWEEK - 26 tot en met 30 augustus

De zesde week van de zomervakantie (26 tot en met 30 augustus) staat in het Groenhovenbad in het thema van de FEESTWEEK. Hoewel het jammer is dat de vakantie bijna voorbij is maakt SPORT•GOUDA er ook in de laatste week een sportief feestje van.  Op maandag 26 augustus de aftrap met het Floating Film Festival. Verder volgen op dinsdag een Speurtocht, woensdag een Flashmob met recordpoging, donderdag (bij goed weer) de Schuimparty en vrijdag discozwemmen.

 

Vaste activiteiten tijdens de 6 weken zomervakantie:

  • Maandag t/m vrijdag Spelmiddag in het Groenhovenbad van 13:30 – 15: 30 uur
  • Maandag t/m vrijdag Zwemles ‘Door Ouder aan Kind’ van 10:00 – 11:00 uur
  • Maandag en donderdag om 7:00 uur (in de ochtend) Aqua bootcamp
  • Elke dinsdag (vanaf 30 juli) Ouder en Kind Gym 3 t/m 5 jaar in de Mammoet van 10:00-12:00 uur

Voor deze activiteiten hoef je je niet vooraf aan te melden.

Aanvullend programma Bewegen ontmoet Cultuur

Kom jij genieten van ons ‘Bewegen ontmoet Cultuur’-programma? Doe mee met onder meer de bucketdrums workshop, kunstig waterpret, workshop schilderen, regenboogdans, zangworkshop ‘waterliederen’, Fortnite Steps, Latin dans en veel  meer! Voor een aantal van deze activiteiten moet je je vooraf inschrijven en geldt een speciaal tarief en maximum aantal deelnemers. Bij mooi weer vinden de activiteiten plaats op het buitenterrein van het zwembad (ligweide/terras). Bij slecht weer gaan de activiteiten binnen door. Kijk snel of er een activiteit voor je bij zit en schrijf je waar nodig in!

 

De volgende activiteiten vinden de komende weken nog plaats:

Latin Dansworkshop


De zomerse sferen komen naar het Groenhovenbad met de verschillende stijlen van Latin dans. In de stijlen Salsa, Bachata en Kizomba worden er gedurende 6 weken lang op de donderdagavonden Latin dans workshops georganiseerd in samenwerking met dansschool Adelina Dancing Colours. De laatste workshopavond op donderdag 29 augustus wordt feestelijk afgesloten met (deels) vrij dansen en een smakelijke spareribs kar.

Tijd: Donderdagavond 15, 22 en 29 augustus van 20:00 – 22:00 uur.

Locatie: Groenhovenbad

Leeftijd: 16+

Kosten: € 5,- per persoon per workshop, incl. koffie of thee en goodiebag met vrijkaartje

(kosten spareribs laatste avond niet inbegrepen in prijs)

Inschrijven via: https://webshop.sportpuntgouda.nl/Exhibitions/Overview

Kunstig waterpret

Hoe maak je kunst met water? Dat leer je tijdens de kinderworkshop ‘Kunstig Waterpret’, van docente Wemmeke Strating van Cultuurhuis Garenspinnerij. Tijdens een van de 4 sessies op vrijdagmiddag 16 augustus kunnen kinderen van 2 tot en met 12 jaar creatief aan de slag met water. Je kunt je op 16 augustus vanaf 13:30 uur in het Groenhovenbad aanmelden voor een van de sessies. Spetter jij lekker mee?

Tijd: vrijdag 16 augustus, 14:00 -16:00 (4 sessies van  30 minuten)

Locatie: Groenhovenbad

Leeftijd: 2-12 jaar

Kosten: Regulier zwembadtarief

Inschrijven: Aanmelden mogelijk vanaf 13:30 uur bij inschrijftafel in het Groenhovenbad (begeleiding verplicht bij deelnemers zonder zwemdiploma)

Maximum aantal deelnemers: 15 per sessie

Fortnite Steps  

Swish, Swish Swish! Iedereen kent ‘m! De game Fortnite is vandaag de dag onwijs populair. Vooral de danspasjes die hierin voorkomen willen kinderen graag onder de knie krijgen. De workshop Fortnite Steps op woensdag 21 augustus is leuk voor jong en oud. Wil je lekker uit je dak gaan? Kom dan gezellig de workshop Fortnite Steps volgen onder leiding van SPORT•GOUDA en dansschool Adelina Dancing Colours.

Tijd: woensdag 21 augustus, 14:00 -15:00 uur

Locatie: Groenhovenbad

Leeftijd: 4-16 jaar (en ouder)

Kosten: Regulier zwembadtarief

Inschrijven niet nodig

Schilderworkshop


Kunst kijken, maar ook kunst maken prikkelt de geest. Onder leiding van schilderdocent Ruud Verkerk van Cultuurhuis Garenspinnerij ga je aan de gang met acrylverf. Laat je inspireren door de omgeving en laat werkelijkheid, fantasie, verstand en gevoelens, techniek en uitvoering samensmelten tot een werkstuk dat je aan het einde van de workshop mee naar huis kunt nemen. Voor zowel gevorderden als beginners. Workshop donderdagavond 22 augustus. 

Tijd: donderdag 22 augustus: 19:30 - 22:00 uur

Locatie: Groenhovenbad

Leeftijd: 18+

Kosten: € 7,50 per persoon, incl. materiaal en koffie of thee en goodiebag met vrijkaartje

Inschrijven via: https://webshop.sportpuntgouda.nl/Exhibitions/Overview

Maximum aantal deelnemers: 15 per sessie

Flashmob + recordpoging                 

Doe mee en misschien halen we een nieuwe record en komen we in de krant! Met een Flashmob wil SPORT•GOUDA samen met dansschool Adelina Dancing Colours  op woensdag 28 augustus het record vestigen voor een Flashmob-dansact, die zowel op het land als in het zwembad zal plaatsvinden. Gaan we ervoor?

Tijd: woensdag 28 augustus, 14:00 -15:30 uur

Locatie: Groenhovenbad

Leeftijd: 4-16 jaar

Kosten: Regulier zwembadtarief

Inschrijven niet nodig

Eenakter toneelvoorstelling

We trapten deze culturele zomer af met een eenakter en zullen ook weer afsluiten met een eenakter en wel op vrijdagavond 30 augustus.

Toneelgroep Podium, bekend van onder andere voorstellingen voor ‘Huiskamer van de stad’,  speelt deze avond de eenakter ‘Grafstemming’. De spelers geven in een intieme setting vorm aan deze surrealistische voorstelling, geschikt voor publiek vanaf 18 jaar.

Tijd: vrijdag 30 augustus, 20:00 uur

Locatie: Groenhovenbad

Leeftijd: 18+

Kosten: € 5,- per persoon, incl. koffie of thee en goodiebag met vrijkaartje

Inschrijven niet nodig