Rolstoelbasketbal: durven, ervaren & gewoon doen!

Stichting BEN organiseert Goudse clinic met Julia van der Sprong op 7 juni

Op vrijdagavond 7 juni 2019 organiseert Basketball Experience NL een clinic rolstoelbasketbal in Sportcentrum de Mammoet. Deze clinic wordt verzorgd door international Julia van der Sprong in samenwerking met Basketbalvereniging Bouncers en SPORT•GOUDA. Ter promotie van het EK Rolstoelbasketbal gaan de speelsters van Team NL terug naar de regio waar zij ooit begonnen met de sport. Zij zullen maar liefst 10 verschillende regio's in Nederland bezoeken om clinics aan te bieden waaronder Gouda.

 

Clinics ter ere van EK

Dit jaar vindt het EK Rolstoelbasketbal voor vrouwen plaats van 30 juni t/m 7 juli in Rotterdam. Om de kenbaarheid van deze sport te vergroten worden er op verschillende locaties in Nederland Rolstoelbasketbal clinics georganiseerd door stichting BEN (Basketball Experience NL) in samenwerking met lokale organisatoren. Stichting BEN komt ook in Gouda een clinic organiseren en wel op vrijdag 7 juni 2019.

 

Goudse topper

De clinic op 7 juni aanstaande in Gouda wordt geleid door de Goudse topsportster Julia van der Sprong, die vorig jaar met haar team wereldkampioen is geworden op het WK Rolstoelbasketbal. Samen met lokale organisatoren van Basketbalvereniging Bouncers en ondersteuning van SPORT•GOUDA willen de partijen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met het rolstoelbasketbal. En niet alleen minder validen kunnen meedoen. Ook als men zelf niet in een rolstoel zit kan men zich aanmelden voor de clinic en deelnemen aan rolstoelbasketbal in het algemeen.

 

Aanmelden

Wil je een nieuwe uitdaging in de sport, of ben je nieuwsgierig hoe het is om rolstoelbasketbal te leren van een international? Meld je dan direct aan via: roos@basketballexperience.nl en kom langs tijdens de clinic in Gouda. Deelname aan de clinic is gratis en er zijn sportstoelen aanwezig. Daarnaast maak je kans op diverse prijzen richting het EK.

Overige informatie 7 juni 2019

Datum: Vrijdag 7 juni van 19:00 -20:30 uur
Locatie: Sporthal de Mammoet, Calslaan 101, 2804 RT Gouda
Aanmelden via: roos@basketballexperience.nl
Kosten: deelname gratis na aanmelding

 

Websites:

www.basketballexperience.nl
www.bouncersbasketball.nl