Fit & Happy

Per februari 2022 start er een nieuw traject Fit & Happy in samenwerking met het Sociaal Team en Het Bruisnest. Deze sport- en spellessen zijn speciaal bedoeld voor kinderen (van 6 t/m 14 jaar) met Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Tijdens de lessen komen er verschillende sporten en spellen aan bod, zoals volleybal, hockey of voetbal, maar ook trefbal en tikspelen.

 

Voor sommige kinderen met autisme is sporten misschien niet zo vanzelfsprekend. Hier brengen wij verandering in. Door onze manier van uitleg geven en de activiteiten uit te voeren, bieden wij de kinderen praktische handvatten aan om te handelen in verschillende situaties. Hierdoor kunnen de kinderen uiteindelijk gemakkelijker aansluiting vinden bij andere kinderen. Sport is namelijk voor iedereen gelijk! Wie weet vinden de kinderen de lessen wel zó leuk dat ze daarna lid willen worden van een sportvereniging.

Praktische informatie

Voor wie: kinderen met Autisme Spectrum Stoornis (ASS)

Wanneer: elke dinsdag (m.u.v. schoolvakanties)

Traject: week 7 t/m 23

Tijd: 

  • 15:00 - 15:45 uur - 6 t/m 9 jaar
  • 16:00 - 16:45 uur - 10 t/m 14 jaar

Waar: gymzaal Middenmolenlaan 68, 2807 EC Gouda

Kosten: € 45,- per kind per traject (geen indicatie nodig)

Aanmelden voor dit traject kan via: inschrijven@sportpuntgouda.nl 

 

Sport & Autisme

Naast het wekelijks aanbod van de Fit & Happy lessen, bieden wij ook in iedere schoolvakanties activiteiten aan voor kinderen met ASS. De kinderen gaan tijdens deze Sport & Autisme activiteiten individueel of in kleine groepjes aan de slag met de verschillende sport- en spelonderdelen. Houd voor meer informatie over deze vakantie-activiteiten onze website in de gaten.

Meer informatie over Fit & Happy? Neem contact op met Sabine!
Sabine | Beweegmakelaar-West

Sabine is Beweegmakelaar-West. De beweegmakelaars halen de vraag uit de wijk. Waar is behoefte aan en hoe kunnen we deze behoefte vorm geven. Vraag het Sabine!