Kennismaking!

Er zijn zoveel sporten, welke is nou het allerleukste? Om dit te ontdekken hebben  De Brede School en SPORT•GOUDA de sportkennismakingslessen ontwikkeld. Hierbij maken kinderen gedurende hun basisschool periode kennis met verschillende sporten, o.a. verzorgd door Goudse verenigingen. Een belangrijk uitgangspunt is om kinderen structureel te laten sporten. Dit doen we door kinderen enthousiast te maken zodat ze uiteindelijk lid worden van een sportvereniging.

 

5 lessen

Leerlingen van Goudse basisscholen krijgen twee onderschoolse lessen, gevolgd door drie naschoolse lessen. Deze zijn een maand later. Ook kunnen de leerlingen zich inschrijven bij een kennismakingsmiddag op een vereniging. Door de naschoolse lessen te laten aansluiten op de trainingstijden op de sportclubs komt de doorleiding naar de georganiseerde sport tot stand.

Samenwerking Brede School

De sportkennismakingslessen staan los van de overige activiteiten van De Brede School. Per maand zijn er onder schooltijd één of twee sporten van de maand. Deze sporten worden aan één leeftijdsgroep aangeboden in heel Gouda. De onderschoolse lessen worden gegeven door gekwalificeerd personeel van SPORT•GOUDA en/of bevoegde trainers van de verenigingen.

Meer weten over de sportkennismakingslessen?
Bram | Coördinator Sterke Sportaanbieders

Wil jij je vereniging ontwikkelen, een uitdaging oppakken of heb je een urgent probleem binnen je vereniging? Of wil je meer informatie over Clubkadercoaching? Neem contact op met Bram!