(S)Cool on Wheels is een landelijk project van Fonds Gehandicaptensport. Het is een dynamische workshop waarbij kinderen uit groep 7 en/of 8 van de basisschool leren wat leven en sporten met een beperking inhoudt. De workshop van een dagdeel wordt gegeven door een deskundig lesgever die zelf een beperking heeft.

 

Het project (S)Cool on Wheels start met een theoriegedeelte van ongeveer 1,5 uur en wordt vervolgd met een praktijkgedeelte van ongeveer 1,5 uur. In het theoriegedeelte vertelt de lesgever over ‘leven en sporten met een handicap’. In het praktijkgedeelte ligt de nadruk op sporten met een handicap waarbij de kinderen zelf ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten.


Deelname aan een clinic is voor basisscholen gratis mits er een sponsor is. SPORT•GOUDA en De Brede School Gouda kunnen, indien gewenst, de geïnteresseerde scholen helpen bij het meedenken en opzetten van een sponsoractie. Ook als je dit schooljaar geen sponsoractie op kunt zetten, maar wel geïnteresseerd bent, horen we dit graag! Gezamenlijk kijken we dan of het toch mogelijk is dit project naar jouw school te halen. 


Kim | Coördinator Aangepast Sporten

Vragen over het Regionaal Samenwerkingsverband, de sportzoeker of aangepast sporten? Bij Kim ben je aan het goede adres.