Wat is het Gouds Preventieakkoord?

Samen stappen zetten naar een gezonder Gouda

 

Het Gouds Preventieakkoord is een plan waar ambities, doelstellingen en acties in staan om inwoners van Gouda te stimuleren om bezig te zijn met gezondheid. Er staan hele verschillende acties in het Gouds Preventieakkoord die te maken hebben met de thema’s: bewegen/voeding, een gezonde leefomgeving, verslaving, armoede/schulden en meedoen. Het Gouds Preventieakkoord is samengesteld door inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties, samen met SPORT•GOUDA en de gemeente.

Waarom is er een Gouds Preventieakkoord?

Met dit preventieakkoord willen we als stad dat iedere inwoner van Gouda de kans heeft op een betere gezondheid en een gezonde omgeving. Met elkaar stimuleren we inwoners om een stap te maken richting een betere gezondheid. Het Gouds Preventieakkoord sluit aan bij het Nationaal Preventieakkoord. Het Nationaal Preventieakkoord richt zich op de thema’s roken, overgewicht en (teveel) alcoholgebruik. Het doel is dat Nederlanders in 2040 minder roken, minder overgewicht hebben en minder alcohol drinken.

 

Het Gouds Preventieakkoord kun je hier downloaden

 

Het Gouds Preventieakkoord heeft ook een eigen Facebookpagina! Volg het preventieakkoord op https://www.facebook.com/GoudsPreventieakkoord

 

Doe ook mee!

Samen zetten we stappen om Gouda gezonder te maken. Steun jij het akkoord of wil je een actie toevoegen aan het akkoord? Laat het ons weten! Neem contact op via preventieakkoord@sportpuntgouda.nl

Stimuleringsbudget nodig?

Voor de uitvoering van alle acties krijgt de gemeente Gouda in 2021, 2022 en 2023 van het Rijk een budget van € 40.000 per jaar. De actieverantwoordelijke kan hiervoor een bijdrage aanvragen. Het gaat om een eenmalige bijdrage die bedoeld is om acties te vergemakkelijken, te versnellen of beter aan te pakken. Het geld is niet bedoeld voor structurele financiering, menskracht of investering in productiemiddelen. De organisaties kunnen een bijdrage uit de Gouds PreventieakkoordPOT aanvragen in de orde van enkele honderden tot enkele duizenden euro's.

 

Aanvragen voor de PreventieakkoordPOT kunnen vanaf 18 juni 2021 ingediend worden via een aanvraagformulier.

Lees hier meer over de Gouds PreventieakkoordPOT.

Vragen over Het Gouds Preventieakkoord?
Neem contact op met Aafke!
Aafke | Manager Leefstijl | Coördinator Gouda Goed Bezig | Gouds Preventieakkoord

Aan de slag met gezondheid in Gouda? Neem dan contact op met Aafke!