FAQ gebruikers sportaccommodaties

FAQ gebruikers sportaccommodaties

Op deze pagina hebben we een aantal veelgestelde vragen verzameld voor huurders en gebruikers van onze sportaccommodaties en zwembaden.

 

Binnensportaccommodaties

 

Wanneer gaan de binnensportaccommodaties weer open?

SPORT•GOUDA hanteert hierbij de richtlijnen vanuit de Rijksoverheid en de gemeente Gouda. De binnensportaccommodaties zijn tot nader order gesloten. Houd deze website en onze social media in de gaten voor meer informatie.

 

Hoe staat het met de sportactiviteiten van binnensportverenigingen?

In verband met de sluiting van alle Goudse binnensportaccommodaties is het voor de georganiseerde en niet-georganiseerde sport en overige gebruikers helaas niet mogelijk om gebruik te maken van deze binnensportaccommodaties. Ook binnensportverenigingen kunnen per 29 april 2020 kijken naar de mogelijkheden om georganiseerd sporten in de buitenlucht op te starten. Meer informatie lees je hier>>

 

Zwembaden

Het Groenhovenbad is per 25 mei weer (deels) geopend. SPORT•GOUDA heeft contact met de zwemverenigingen om te kijken hoe zij hun activiteiten weer kunnen opstarten.

Buitensportaccommodaties

 

Zijn de buitensportaccommodaties ook gesloten?

Vanaf 29 april 2020 mag er onder voorwaarden weer gebruik worden gemaakt van de buitensportaccommodaties. Meer informatie over hoe je als vereniging het georganiseerd sporten in de buitenlucht weer kunt opstarten en aan welke voorwaarden jullie vereniging moet voldoen lees je hier >>

 

Overlast op buitensportaccommodaties?

De gemeente zal de komende tijd voor handhaving van de noodverordening buitenaccommodaties zorgdragen. Overlast kan gemeld worden bij Meldpunt Openbaar Gebied.

 

Heb je vragen over de sluiting van de sportaccommodaties van SPORT•GOUDA? Neem dan contact op met de afdeling verhuur via verhuur@sportpuntgouda.nl

Je kunt ook bellen met ons algemene informatienummer 0182-590910.

Huur voor het gebruik van Goudse sportaccommodaties

De meest gestelde vraag van dit moment is hoe SPORT•GOUDA omgaat met het al dan niet in rekening brengen van reeds afgesproken huurmomenten voor het gebruik van een van de Goudse sportaccommodaties. Conform de handelswijze van de gemeente Gouda met betrekking tot de huur van sociaal maatschappelijke vastgoedaccommodaties heeft het college deze week besloten dat huurders (sportverenigingen) voorlopig geen huur hoeven te betalen voor de periode vanaf 16 maart 2020 tot en met de maand mei 2020. Dit is dus geen definitieve kwijtschelding, maar voor nu een opschorting. Kwijtschelding kan mogelijk in een later stadium alsnog plaatsvinden, afhankelijk van andere regelingen die gaan ontstaan. Verenigingen dienen wel zelf bij SPORT•GOUDA te verzoeken om uitstel van huurbetaling. Dit kan per e-mail naar debiteuren@sportpuntgouda.nl.

 

Met deze handelwijze krijgt jullie vereniging voor het moment wat lucht en creëert SPORT•GOUDA tijd om een beter beeld te krijgen van de uiteindelijke coronaschade die in de sportsector in Gouda optreedt en waar uiteindelijk compensatie het hardste nodig is.
Lichtpuntje bij het doorlopen van de vaste kosten van de club tijdens de periode van sluiting, is dat de vereniging in aanmerking kan komen voor de genoemde landelijke steunmaatregel TOGS. Een van de voorwaarden bij deze regeling is immers dat er aangetoond moet kunnen worden dat er minstens €4000,- aan vaste lasten zijn in de periode van 16 maart 2020 (dag na aankondiging van eerste noodmaatregel) tot en met 15 juni 2020.

Heb je een vraag? Neem contact op!
Verhuur | Miranda

Meer informatie over het huren van onder andere een gymzaal, sporthal, vergaderzaal of sportveld? Neem dan contact op met Miranda!