FAQ gebruikers sportaccommodaties

Update 24 februari 2021

Naar aanleiding van de toespraak van Minister-president Mark Rutte van dinsdagavond 23 februari 2021, informeren wij jullie over de belangrijkste, nieuwe aangescherpte coronamaatregelen die gelden voor de sport:

 

Binnensportaccommodaties dicht
Alle binnensportaccommodaties blijven helaas langer gesloten. Dit betekent dat sporthallen, gymzalen en het zwembad vanaf dinsdag 15 december 2020 t/m 15 maart 2021, gesloten zijn (er wordt een uitzondering gemaakt voor het gebruik van gymzalen voor noodopvang en voor topsport in het Groenhovenbad).

 

Buiten sporten toegestaan voor jeugd
Voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar is het mogelijk om buiten, in teamverband, te blijven sporten.
Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Op de velden, pleinen of parken kan en mag er dus nog steeds gesport worden door deze leeftijdsgroep. Kinderen met klachten blijven thuis.

 

Buiten sporten toegestaan voor volwassenen met maximaal 2
Voor volwassenen geldt een maximaal aantal van 2 personen die met elkaar, op minimaal 1,5 meter afstand, buiten mogen sporten. Er mogen geen groepslessen worden gegeven, maar wel met meerdere groepen van 2. Hierbij moet duidelijk afgebakend zijn wat de groepjes zijn, er mag niet gemengd worden en ook de groepjes moeten onderling afstand bewaren.


Van binnen naar buiten?
Sporten jullie normaal gesproken binnen, maar willen jullie nu buiten aan de slag? Hartstikke goed!
Willen jullie een veld gebruiken van een andere (buiten)vereniging? Neem dan even contact met ons op, dan kijken wij wat de mogelijkheden zijn.

 

Meer informatie is te vinden op de websites van De Rijksoverheid of in het protocol verantwoord sporten van het NOC*NSF.

Wij willen jullie via deze weg weer ontzettend veel succes wensen met de nieuwe maatregelen. Kunnen wij iets voor jullie betekenen horen wij dit graag.

Heb je vragen of wil je sparren? Bel of mail. Het Corona Team helpt jullie graag.

Corona Team
Rogier: 06 - 53 13 34 23
Aafke: 06 - 23 79 84 69

coronateam@sportpuntgouda.nl 

Heb je specifieke verhuur vragen neem dan contact op met de afdeling verhuur via verhuur@sportpuntgouda.nl 

FAQ gebruikers sportaccommodaties

Op deze pagina hebben we een aantal veelgestelde vragen verzameld voor huurders en gebruikers van onze sportaccommodaties en zwembaden.

 

Mogen de sportaccommodaties nog gebruikt worden?

In verband met de lockdown zijn alle binnensportaccommodaties gesloten van 15 december 2020 t/m 15 maart 2021. Binnensportverenigingen kunnen contact opnemen met het Corona Team van SPORT•GOUDA als zij gebruik willen maken van een buitenlocatie. 

Lees hier meer informatie.

 

Hoe staat het met de sportactiviteiten van sportverenigingen?

Voor de accommodaties welke in het beheer zijn van SPORT•GOUDA, worden de actuele richtlijnen verspreidt aan de huurders en verenigingen. Neem contact op met je sportvereniging als je vragen hebt over jouw sport.

 

Zwembaden

SPORT•GOUDA hanteert ook hier de richtlijnen van de Rijksoverheid en verspreidt de informatie aan de huurders van het Groenhovenbad. Meer informatie voor individuele zwemmers lees je hier >>

Overlast buitenaccommodatie?

Overlast op een buitenaccommodatie kan gemeld worden bij Meldpunt Openbaar Gebied.

 

Heb je andere vragen over het gebruik van de sportaccommodaties van SPORT•GOUDA? Neem dan contact op met de afdeling verhuur via verhuur@sportpuntgouda.nl

 

Je kunt voor algemene vragen bellen naar: 0182-590910.

Huur voor het gebruik van Goudse sportaccommodaties

De meest gestelde vraag van dit moment is hoe SPORT•GOUDA omgaat met het al dan niet in rekening brengen van reeds afgesproken huurmomenten voor het gebruik van een van de Goudse sportaccommodaties. Conform de handelswijze van de gemeente Gouda met betrekking tot de huur van sociaal maatschappelijke vastgoedaccommodaties heeft het college deze week besloten dat huurders (sportverenigingen) voorlopig geen huur hoeven te betalen voor de periode vanaf 16 maart 2020 tot en met de maand mei 2020. Dit is dus geen definitieve kwijtschelding, maar voor nu een opschorting. Kwijtschelding kan mogelijk in een later stadium alsnog plaatsvinden, afhankelijk van andere regelingen die gaan ontstaan. Verenigingen dienen wel zelf bij SPORT•GOUDA te verzoeken om uitstel van huurbetaling. Dit kan per e-mail naar debiteuren@sportpuntgouda.nl.

 

Met deze handelwijze krijgt jullie vereniging voor het moment wat lucht en creëert SPORT•GOUDA tijd om een beter beeld te krijgen van de uiteindelijke coronaschade die in de sportsector in Gouda optreedt en waar uiteindelijk compensatie het hardste nodig is.
Lichtpuntje bij het doorlopen van de vaste kosten van de club tijdens de periode van sluiting, is dat de vereniging in aanmerking kan komen voor de genoemde landelijke steunmaatregel TOGS. Een van de voorwaarden bij deze regeling is immers dat er aangetoond moet kunnen worden dat er minstens €4000,- aan vaste lasten zijn in de periode van 16 maart 2020 (dag na aankondiging van eerste noodmaatregel) tot en met 15 juni 2020.

Handige websites:

Voor alle informatie omtrent ventilatie in zalen en accommodaties:
https://lci.rivm.nl/ventilatie-en-covid-19

 

Voor de actuele versie van het NOC*NSF sportprotocol:
https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport 

 

Voor alle informatie vanuit de Vereniging, Sport en Gemeenten:
https://sportengemeenten.nl/publicaties/sport-en-coronavirus/

 

Voor de RIVM Corona richtlijnen:

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/vragen-antwoorden

 

Voor de richtlijnen vanuit de Rijksoverheid:
https://lci.rivm.nl/richtlijnen/covid-19

 

Voor alle informatie omtrent het Corona testbeleid:
https://ggdhm.nl/thema-s/item/infectieziekten/testbeleid

 

Voor alle informatie over bron- en contact onderzoek:

https://lci.rivm.nl/ventilatie-en-covid-19

 

 

Heb je een vraag? Neem contact op!
Verhuur | Miranda

Meer informatie over het huren van onder andere een gymzaal, sporthal, vergaderzaal of sportveld? Neem dan contact op met Miranda!

Vraag aan het Corona Team? Neem contact op met Rogier
Rogier | Verenigingsondersteuning

Bij Rogier kun je terecht voor alle vragen over verenigingsondersteuning. Wil jij je vereniging ontwikkelen, een uitdaging oppakken of heb je een urgent probleem binnen je vereniging? Neem contact op!

Vraag aan het Corona Team? Neem contact op met Aafke
Aafke | Gouda Goed Bezig

Meer informatie over Gouda Goed Bezig? Neem dan contact op met Aafke!