Aangepast sporten

Aangepast sporten

Het kan zijn dat u of uw kind(eren) door een beperking niet mee kan doen aan reguliere sportactiviteiten. Dit hoeft niet per se een lichamelijke beperking te zijn. Ook astma of overgewicht kan problemen opleveren. Er zijn veel mogelijkheden voor u en/of uw kind(deren) om toch te sporten.

Kinderen stimuleren

Wanneer uw kind een bepaalde aandoening heeft, bent u misschien geneigd het extra te beschermen. Misschien bent u bang dat uw kind eerder geblesseerd raakt, en maakt u zich daarom zorgen. Probeer uw kind toch te stimuleren om te sporten, want met de juiste begeleiding is sporten met een beperking heel goed mogelijk.

Sportschool

Sportscholen houden steeds meer rekening met mensen met een beperking die willen sporten. U kunt altijd bij een sportschool informeren naar de mogelijkheden.

Verenigingen waar u terecht kunt zijn:

Klik hier voor een overzicht van verenigingen in Gouda en omgeving waar u terecht kunt: www.aangepastsportenzuidholland.nl

 

Aangepast Sporten door Special Heroes 

Iedereen kan een held zijn!
 
Special Heroes laat kinderen met een beperking ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn.

Special Heroes is een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs in de leeftijd van 6 t/m 19 jaar.
Samen grenzen verleggen, ieder op zijn eigen manier!

De leerling staat centraal

Dankzij Special Heroes maken leerlingen kennis met diverse sport- en verenigingsactiviteiten. De activiteiten sluiten zoveel mogelijk aan bij de wensen en mogelijkheden van de deelnemers.
Zo ervaren kinderen en jongeren in het speciaal onderwijs hoe leuk sport en bewegen kan zijn. Er is heel veel mogelijk: voetbal, hockey, basketbal, atletiek, kempo, circus, dansen, karate en nog veel meer!

De school is de spil

Het programma Special Heroes start bij de scholen, zij vormen de spil. Onder schooltijd maken de leerlingen kennis met verschillende sport- en beweegactiviteiten.
De kennismakingslessen worden gegeven door trainers van sportverenigingen of sportcoaches van SPORT.GOUDA.

Belangrijke rol voor de sportverenigingen

Trainers van sportverenigingen en de sportcoaches van SPORT.GOUDA enthousiasmeren kinderen en jongeren tijdens de kennismakingsactiviteiten op school én om in hun vrije tijd te gaan sporten en bewegen.
Sportverenigingen en –aanbieders die meewerken aan Special Heroes bieden zelf ook aangepaste activiteiten en eventueel begeleiding voor kinderen en jongeren met een beperking. In eerste instantie wordt er gekeken of de leerlingen mee kunnen draaien met de reguliere groepen op de vereniging. Dit alles in het kader van: Gewoon, wat gewoon kan. Speciaal, wat speciaal moet.
Als kinderen en jongeren lid worden van een sportvereniging of –club kunnen ze blijvend deelnemen aan de sport die ze leuk vinden. Net als hun broers en zussen.
 
De Goudse scholen die op dit moment deelnemen aan het Project Special Heroes zijn:

  • ZMLK De Ark
  • Auris Taalplein
  • SBO Het Avontuur
  • SBO De Oostvogel
  • GSG Het Segment
  • Kespercollege
  • De Regenboog

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles over sport in Gouda!

24 Service
Sika Descol sportvloeren
Duvak
FieldTurf
Complex E-techniek B.V.
Heuvelman
GCC
Dekker
Holland Sport Systems
Nijha
Verzijl
Creafort
Demo