GymPlus

GymPlus

Het doel van de GymPlus-lessen is om oudste kleuters, die op motorisch gebied iets achterlopen, in 10 lessen bij te spijkeren en hierdoor het verschil met andere kinderen kleiner te maken dan wel te laten verdwijnen.

Deze lessen worden onderschools aangeboden in de speelzaal van de betreffende school. Doordat de onderlinge niveauverschillen klein zijn, is er minder kans op faalangst en ervaren de kinderen sneller een succesbeleving.

  1. Twee vakbekwame mensen van Sport•Gouda komen langs voor een observatieles. Alle 5-jarigen kinderen uit de groepen 2 doen hieraan mee.
  2. Tijdens de observatieles worden de volgende vaardigheden bekeken: hinkelen, huppelen, balans (zowel statisch als dynamisch), klimmen, koprol en balvaardigheid.
  3. Na de observatieles worden de bevindingen besproken met de groepsleerkrachten. Centraal hierbij staat de vraag voor welke kinderen de lessen geschikt zijn.
  4. De kinderen die in aanmerking komen voor de GymPlus-lessen krijgen een uitnodigingsbrief. In deze brief wordt het belang van deze lessen voor de uitgenodigde kinderen duidelijk gemaakt. Dus geen algemene inschrijving voor alle kinderen maar een directe benadering.
  5. Binnen 4 weken na de laatste GymPlus-les is er voor elk kind individueel een evaluatie gemaakt. Deze evaluatie wordt aangeboden aan de groepsleerkracht. De groepsleerkracht zal de evaluatie met de ouders bespreken.

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles over sport in Gouda!

Dekker
Variopool
Van Drie Gouda
Holland Sport Systems
Complex E-techniek B.V.
FieldTurf
Van Dorp
IVA
CWS
Happy Feet
24 Service
Van Beijnum