Sport•Gouda en de Bas van de Goor Foundation gaan samenwerking aan

Sport•Gouda en de Bas van de Goor Foundation gaan samenwerking aan

SPORT•GOUDA gaat een samenwerking aan met de Bas van de Goor foundation. Bas van de Goor (oud Nederlands-volleyballer, Olympisch goud) heeft als missie om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Door op een optimistische, inspirerende en uitdagende manier informatie te delen, informeren zij de doelgroep over de positieve effecten van sporten. Het is mogelijk om sportief te leven met diabetes.

Samenwerking

SPORT•GOUDA heeft onder meer in haar beleid voor 2018 opgenomen om steeds meer te gaan werken als een ‘regisseur’ voor een gezonde leefstijl. De samenwerking met de Bas van de Goor Foundation is één van nieuwe initiatieven in 2018. Samen met lokale partners gaat SPORT•GOUDA de Nationale Diabetes Challenge omarmen. De buurtsportcoaches gaan samenwerken met zorgprofessionals (huisartsen, fysiotherapeuten, enz.), waarbij de deelnemers gestimuleerd worden om te gaan werken aan een gezonde leefstijl. Eén van de initiatieven is dat er samen met gezondheidscentrum Korte Akkeren wandelgroepen worden georganiseerd.

Reactie Bas van de Goor

Bas van de Goor is zeer verheugd over de samenwerking met SPORT•GOUDA voor de Nationale Diabetes Challenge in 2018: “SPORT•GOUDA zal een voortrekkers rol gaan vervullen  in de  samenwerking met de eerstelijns zorgprofessionals om de deelnemers op een laagdrempelige wijze uit te dagen tot een gezonde leefstijl. De deelnemers worden gestimuleerd en geënthousiasmeerd om zelf meer verantwoording te nemen voor hun eigen gezondheid, dit sluit perfect aan bij wat wij willen bereiken met de Nationale Diabetes Challenge.” 

Ondertekening samenwerkingsoverenkomst

Op 15 januari tijdens een succesvolle netwerkbijeenkomst van Sport.Gouda heeft Bas van de Goor een presentatie gegeven over zijn foundation en de samenwerking, waarna Bas Koekoek (directeur Sport.Gouda) en Bas vd Goor de overeenkomst getekend hebben.

Op naar veel mooie momenten samen!

16 januari 2018 | Algemeen

Zoek in nieuws

Demo