Het Gouds Sportgala was een groot succes!

Het Gouds Sportgala was een groot succes!

Op vrijdagavond (10 februari) was het zo ver… Tijdens het Gouds Sportgala zijn de sportman, sportvrouw, sportploeg en het sporttalent van 2016 bekend gemaakt!

In sportcentrum de Mammoet kwamen ruim 300 bezoekers, waaronder voorzitters en leden van sportverenigingen en gemeenteraadsleden bijeen. Marijn de Vries, voormalig profwielrenster en journaliste, presenteerde de feestelijke avond. 

Na lang beraad van de jury de afgelopen weken zijn de winnaars gekozen. Sportvrouw van het jaar is geworden: Joy Stubbe (beachvolleybal). Sportman is geworden: Ronald Hertog (verspringen). Tom den Heijer (inline skaten) mag zich sporttalent van 2016 noemen. Tot slot is Jodan Boys 1 (voetbal) sportploeg van 2016 geworden, die er eveneens met de publieksprijs vandoor gingen!

Wethouder Sport Jan Willem van Gelder reikte de integratieprijs aan Dansstudio Gouda. Zij wonnen deze prijs dankzij hun inzet voor de integratie van sporters met een beperking in de vereniging. Bovendien werden er vrijwilligers in het zonnetje gezet die veel voor hun sportvereniging hebben betekend. Dat zijn: Francien de Bruin (Jodan Boys), Chris Zwart (Langlauf Gouda), Meindert de Joode (AV Gouda) en Mohamed Akkabouz (Taekwondo Akkabouz).

Naast de prijsuitreikingen was er volop entertainment: De Koffers verzorgden de muziek, Adelina’s Dancing Colours liet een spetterend dansoptreden zien en Velocitas liet een spectaculaire freerunning show zien.

Kortom, een geslaagde avond vol sportieve hoogtepunten!

Bekijk alle foto's op onze Facebookpagina.

13 februari 2017 | AlgemeenZwemnieuwsSportnieuws

Zoek in nieuws

Demo