Cursus: Auto te water in het Groenhovenbad (8 juli)

Cursus: Auto te water in het Groenhovenbad (8 juli)

Wat zou jij doen als je met je auto te water raakt?
Veel mensen raken in paniek omdat ze niet weten hoe ze moeten handelen. Begrijpelijk, want het is geen standaardsituatie en het gebeurt razendsnel. Toch is het een belangrijke kwestie want jaarlijks raken gemiddeld 800 auto’s te water (bron: RTL Nieuws). Om mensen te leren hoe je snel en veilig kunt ontsnappen uit een auto in het water, verzorgt stichting ‘Auto Te Water’ cursussen.

Op zaterdag 8 juli komt ‘Auto te water’ naar het Groenhovenbad om geïnteresseerden alle ins & outs te leren. Ben jij erbij? Vol = vol!
 

Cursusinformatie:

Theorie (20 minuten) en praktijk (60 minuten): Er is plek voor  60 deelnemers (20 per tijdsblok) dus wees er snel bij!

Schrijf je nu in! Bel de receptie van het Groenhovenbad: 0182 - 694 969 of kom langs om jezelf van een plek te verzekeren.

Datum: zaterdag 8 juli 2017
Tijd: drie tijdsblokken: 11.30-13.00 uur, 14.00-15.30 uur, 15.30-17.00 uur
Voor: vanaf 12 jaar: 12 t/m 16 jaar (diploma A en B verplicht) en 16+ (diploma A verplicht)
Locatie:  Groenhovenbad (Tobbepad 4, 2803 WH Gouda)
Kosten: 45 euro p.p. (restitutie niet mogelijk)
Kledingeis: T-shirt/lange broek, schoenen en zwemkleding

Kijk voor meer informatie op www.autotewater.nl.

 

De cursus

De situatie van ‘met een auto te water raken’ wordt live nagebootst. En jij bent de hoofdrolspeler! Voordat je het water ingaat, is er een theoriegedeelte waarbij alle informatie aan bod komt. De instructeur legt uit hoe je moet handelen en wat er bij komt kijken.

Vervolgens zal je zelf ervaren hoe het is om onder water uit een auto te ontkomen. Er is ook een mogelijkheid om geblinddoekt te oefenen. Het water in de sloot of kanaal is immers lang niet zo helder als zwembadwater.

De 1,5 uur durende cursus ‘Auto te water’ is opgezet om mensen verantwoord te laten handelen als ze met een auto te water raken. Belangrijke aspecten komen aan de orde zoals het voorkomen van paniek en het in veiligheid brengen van jezelf en de medepassagiers. Na afloop ontvang je een certificaat.

 

Vakkundige begeleiding

Tijdens de cursus staat uw veiligheid voorop. De cursisten worden begeleid door vakkundige mensen van stichting ‘Auto te water’ en ervaren duikers. Het is een spannende ervaring dus vakkundige begeleiding is vereist.

Enthousiast geworden? Schrijf je nu in! Bel de receptie van het Groenhovenbad: 0182 - 694 969 of kom langs om jezelf van een plek te verzekeren.

 

18 mei 2017 | AlgemeenZwemnieuws

Zoek in nieuws